Cautare

28 de rezultate pentru "bartolomeu" (3.49 secunde)
Totodata, Operele lui Philon Evreul de Pierre Bellief, din 1588 (avand un pret de pornire de 600 de euro), Eroinele Antichitatii de Ovidiu, din 1552, provenind din colectia Mihai Beniuc (avand un preț de pornire de doar 500 de euro), sau post-incunabula lui Bartolomeu Platina din 1530 despre arta culinara (pornind de la prețul de pornire de 1.200 de euro), reprezinta cateva dintre bunurile culturale puse in licitație, cu valoare istorico- documentara semnificativa, notificate Ministerului Culturii in vederea clasarii in patrimoniul cultural national.
Un personaj demn de Renasterea Italiana, credincios crestin fervent, biograf remarcabil al Sanctitatii Sale, Papa Ioan Paul al II-lea, Radu Vasile este si va ramane in sufletul tuturor celor care l-au cunoscut, al Fratilor care l-au indragit si apreciat, o figura luminoasa de neuitat", se arata in comunicatul semnat de G-ral (r) Bartolomeu Constantin Savoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane "1880".
Catedrala Mantuirii Neamului a fost sfintita pe 25 noiembrie 2018 de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu si Patriarhul Daniel. Aproape 20.000 de bucuresteni si peste 30.000 de pelerini veniti din toata tara au participat la slujba de sfintire a lacasului de cult.
Printre cei care au luat cuvantul la ceremonie s-au aflat Bartolomeu I, Arhiepiscop de Constantinopol si Patriarh Ecumenic si Yitzhak Herzog, presedintele Agentiei Evreiesti pentru Israel.
Prin bunavointa IPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului, publicam astazi un fragment din Pastorala pe care o va rosti in Duminica Pastelui, pornind de la gestul-simbol al vanzatorului de Hristos, Iuda Iscarioteanul.
Pzitia transanta fata de pretentiile greco-catolice din Ardeal au facut din çnalt Prea Sfintia Sa alaturi de çPS Bartolomeu Anania, arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, purtatorii de stindard ai romanismului si ortodoxismului din Ardeal.
Drept urmare, noul Mitropolit al Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a luat zilele trecute o atitudine ferma, condamnand trufia catolica, amenintand ca se vor abandona toate incercarile de dialog cu unitii si se vor strange semnaturi pentru promulgarea unei legi care sa atribuie lacasele de cult aflate in litigiu intre cele doua biserici proportional cu numarul de credinciosi ai comunitatilor religioase.
Recunosc, cazurile de care am auzit eu sunt de pe tarlaua mitropolitului Bartolomeu Anania, in cazul caruia nu mai este nevoie de comentarii suplimentare pe tema relatiei divine pe care o intretine cu politicul...
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Deputatii UDMR au solicitat ieri Biroului Permanent al Camerei ca in suma forfetara aflata la dispozitia parlamentarilor sa fie incluse si cheltuielile necesare alcatuirii paginilor de web personalizate.
Candidatii la Presedintie din partea principalelor doua formatiuni politice, PSD+ PUR si Alianta PNL-PD, Adrian Nastase si Traian Basescu, sunt acuzati de lasitate pentru ca refuza sa se confrunte, in vazul tarii, cu contracandidatul lor de la PRM, Corneliu Vadim Tudor.
In urma cu doua seri, candidatul Aliantei D.A. la functia suprema in stat, Traian Basescu, a fost prezent in Constanta pentru a-si sustine colegii care vor deveni, in numar mai mic sau mai mare, parlamentari.
l Adrian Nastase a ridiculizat ieri Alianta D.A., careia i-a spus Alianta P.A.
Ieri, la Prefectura Judetului Constanta, a avut loc o sedinta a Comandamentului impotriva dezastrelor. Reprezentantul Guvernului in teritoriu, Gheorghe Martin, a declarat ca a convocat sedinta in vederea stabilirii prioritatilor in ceea ce priveste siguranta cetateanului inainte de inceperea sezonului rece.
Filiala UDMR Mures, care a ramas fara sediu in urma retrocedarii imobilului in care se afla, someaza Primaria Targu Mures sa-i repartizeze o noua locatie.
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) considera drept viabila propunerea de a se organiza dezbateri electorale cu candidatii la Presedintie, care sa fie difuzate in timp real de toate posturile de radio si televiziune interesate, dupa modelul american.
Unul dintre fondatorii organizatiei Initiativa Pro Regio - organizatie civica formata din zeci de tineri din Covasna -, Antal Arpad Andras, a declarat ieri ca propunerea privind amplasarea de panouri cu numele Scaunelor Secuiesti este sprijinita in Harghita.
Ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, le-a multumit ieri senatorilor din grupul PSD pentru ajutorul si expertiza acordate proiectelor legislative din domeniu.
Intre PSD+PUR si Alianta PNL-PD s-a declansat un adevarat razboi al afiselor. In Bistrita, prima confruntare dintre PSD si Alianta s-a desfasurat nu la nivelul programelor de guvernare, ci la cel al bannerelor electorale.
google-analytics.com