Cautare

64 de rezultate pentru "arheologie" (3.18 secunde)
un muzeu de arta si un muzeu de arheologie si istorie. Ghiurco a promis ca, la inceputul lunii septembrie, in sedinta Consiliul Judetean, va fi supusa spre aprobare noua structura de reorganizare a muzeului.
Dupa cum declara inca de la sfarsitul lui 2005 primarul Zamfir Iorgus, in bugetul pe anul acesta, care numara 831 miliarde de lei, s-au acordat sume substantiale pentru sanatate, iluminat public, Muzeul de Arheologie "Callatis" si Centrul Cultural Mangalia, precum si pentru cluburile sportive.
Evenimentul este organizat de Sectia de Filologie si Literatura si Sectia de Stiinte Istorice si Arheologie. • La eveniment vor participa academicienii Ionel Haiduc (presedintele Academiei Romane), Dan Berindei (vicepresedinte al Academiei Romane), Dinu C.
Obiecte, a caror origine nu poate fi explicata, Gheorghe Cohal, director executiv ASFAN, a prezentat informatii de ultima ora privind "calcaiul de aluminiu" de la Aiud, iar Cristina Aldea, presedinta filialei din Koln (Germania) a ASS (Societatea de cercetari in Arheologie, Astronautica si SETI, condusa de Erich von Daniken), membra a Centrului Ufologic National din Italia, a vorbit despre fiinte si obiecte inexplicabile (OOPARTS - Out of place artifacts) gasite in diferite zone ale Terrei.
Muzeul Olteniei in parteneriat cu Consiliul Judetean Dolj si Muzeul Judetean de Istorie Brasov au organizat marti, 30 mai, la sediul Sectiei de Istorie si Arheologie a Muzeului Olteniei vernisajul expozitiei "Restaurare.
Bernerd a fost si un presedinte al Societatii de Arheologie din Texas-ul de vest si, in aceasta calitate, putea sa fi vizitat New Mexico in 1947.
Delegatia constanteana este formata din Zamfir Iorgus, primarul municipiului Mangalia, Ioan Podaru, primarul orasului Ovidiu si Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, Constantin Chera, directorul Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Victor Ciupina, rectorul Universitatii "Ovidius" Constanta si Doina Carp, prorectorul Universitatii Maritime Constanta.
Delegatia constanteana este formata din Zamfir Iorgus, primarul municipiului Mangalia, Ioan Podaru, primarul orasului Ovidiu si Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, Constantin Chera, directorul Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Victor Ciupina, rectorul Universitatii "Ovidius" Constanta si Doina Carp, prorectorul Universitatii Maritime Constanta.
In plus, consiliul judetean isi propune sa finanteze din acesti bani si extinderea Sectiei de Istorie-Arheologie din cadrul Muzeului Olteniei.
In document se arata ca, in cele 12 luni de la inceputul anului, au fost efectuate lucrari de reparatii la cladirea in care se afla la ora actuala Serviciul Public Crese - Asistenta Sociala, Cultura, Sport, Igiena Publica, Serviciul ADPP, APIA, Biroul de Carte Funciara, biroul Muzeului de Arheologie "Callatis", precum si reabilitarea cladirii repartizate, tot cu ocazia sedintei din luna decembrie, Fiscului din oras.
In scopul cresterii interesului turistilor pentru unitatile muzeale reprezentative din judetul Constanta, conducerea Consiliului Judetean Constanta, a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii si a Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie, pe de o parte si Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), pe de alta parte, au incheiat un protocol de colaborare.
Maria Basescu a vizitat, miercuri, Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia, iar la plecare a cumparat cateva replici dupa exponatele mai importante ale institutiei, dar si ghidul tiparit de prezentare al muzeului.
In perioada 1989 - 1992, a fost muzeograf la Sectia de istorie-arheologie a Muzeului ‘Delta Dunarii‘ din Tulcea. Crin Antonescu este membru PNL din 1990.
Am reusit ca in 7 ani sa restauram si sa consolidam Casa Baniei si cladirea sectiei de istorie-arheologie de la Madona Dudu, sa ridicam de la firul ierbii o cladire noua pentru depozitele de patrimoniu si laboratorul de restaurare, intr-un cuvant, sa readucem Muzeul Olteniei in fruntea institutiilor muzeale europene.
"Alege Mangalia” contine, pe langa toate informatiile utile turistilor (numere de telefon ale institutiilor locale, harta litoralului de sud, cu toate complexele turistice, principalele puncte de atractie ale statiunilor - Muzeul de Arheologie, Herghelia Mangalia, sanatoriile balneare etc) si o ampla prezentare cultural-istorica a localitatii.
Acesta are in vedere atragerea turistilor pasionati de istorie si arheologie, prin amenajarea unui parc arheologic, valorificarea fortaretei existente in localitate, si care dateaza din secolele XIV - XVII, refacerea partiala a Cetatii Carsium si construirea unui arheodrom.
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a replicat insa ca ministerul are doar atributii de avizare a dosarelor intocmite de arheologi, documentatia fiind trimisa ulterior spre Comisia Nationala de Arheologie.
Pe unul dintre ele nu sunt probleme din acest punct de vedere, in timp ce pe celelalte doua sunt opt situri care inca nu au fost date in lucru si pentru care nu exista inca semnat un contract (dupa schimbarea legii, acesta trebuie incheiat cu Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta).
La randul sau, academicianul Alexandru Vulpe a declarat ca, "pentru a face arheologie ca lumea, avem nevoie de bani, la Rosia Montana am beneficiat de sume considerabile, care ne-au ajutat sa ne desfasuram activitatea.
"Sunt tot felul de incercari de a decredibiliza Antena 3 si oamenii ei" Adrian Ursu povesteste ce a descoperit mergand prin tara, pe urmele unor oameni, intamplari si locuri descoperite in Arhiva Nationala de Film si prezentate in cadrul emisiunii sale de arheologie politica, "Secvential", de la Antena 3, dar si despre schimbarile majore din grila postului de stiri la care lucreaza si incercarile de destabilizare a statiei pe care le fac, prin diferite modalitati, domnii aflati la guvernare.
google-analytics.com