Cautare

454 de rezultate pentru "barbacaru ruxandra sat vorovesti" (3.37 secunde)
• La inundatii, intr-un sat am vazut o abordare incredibila. Un om caruia i se contruise o noua casa la inundatiile din 2008, singura casa care nu era tencuita.
Din sala de judecata, magistratul se muta la sat si facea dreptate "in perimetrul caminului cultural". Potrivit dosarului profesional al liderului PSD, numai in 1987, "in cadrul activitatii de prevenire, tov.
In dreapta, pleaca o ulicioara de sat sarac. Dar iata in sfarsit o cladire mare, pe fatada careia sta scrisa o deviza de invatatura.
Batranul traieste intr-un sat din Maramures, la Ieud, locul unde s-a nascut si a crescut Stefan Hrusca. Romania sa este una curata, plina de traditii, dar si de colindele fiului sau, care rasuna de ani de zile nu doar aici, ci si peste hotare.
Si cimitirul si l-au asezat bine, nu au vrut sa le bata aerul de necropola spre sat, ramane de vazut...
"Pe liste trebuia sa apara cel putin 50 de nume, pentru ca alegerile sa fie valabile, fiindca, totusi, vorbim despre o organizatie municipala si nu de la sat.
"Am venit tocmai din comuna Vatra Moldovitei, sat Paltinu, Suceava, cu oua incondeiate traditionale si ceara in relief - la 5 RON si 7 RON si oua incondeiate pe lemn, cu ceara in relief - la 10 RON.
In regiunea Samarkand exista un sat exclusiv moldovenesc, iar in satul Orheievka din Semipalatinsk traiau coloni din Orhei. Sate romanesti sunt in jurul Omskului si Akmolinskului si in regiunea Tansk.
La acest congres taranul transnistrean Toma Jalba a intrebat - Si cu noi care traim pe celalalt mal al Nistrului, cum ramane fratilor, pe noi cui ne lasati?”(51) La 17 decembrie s-a organizat un congres al romanilor transnistrieni la Tiraspol precedat fiind de adunari pregatitoare la Tiraspol in 16 noiembrie si Grigoriopol in 21 noiembrie hotarandu-se ca fiecare sat sa trimita doi delegati.
- Era in 1999 si, cu prilejul implinirii unui deceniu de la Operation Villages Roumains” (acea miscare europeana care incerca in 1988-1989 sa salveze de la demolare satele romanesti, infratindu-le cu sate din Occident) televiziunea publica din Geneva, o saptamana intreaga, a invitat in fiecare zi reprezentantii cate unui sat elvetian care fusesera dupa revolutie in Romania sa cunoasca si sa ajute satul romanesc pe care, cu un deceniu in urma, il alesesera la intamplare pe harta.
De mica, cochetam cu aceasta pasiune, dar traind la sat, mai mult la bunici, in zona Iasiului, am inceput dintr-o joaca, de fapt ducandu-mi copilul la Muzeul Satului, am prins drag de mestesugul asta.
De la mesterii acestui sat, asezat in partea de nord-vest a judetului Gorj, pe drumul ce leaga orasul Targu Jiu de localitatea Tismana, si indeosebi de la tatal si de la bunicul sau, a invatat marele sculptor priceperea de a ciopli lemnul care, in mainile sale, prindea viata, potrivit www.muzeugorj.ro.
In clipa urmatoare sfera a disparut, ia entitatea a inceput sa mearga spre sat. Dar pe masura ce mergea, devenea tot mai straveziu, pana ce a disparut complet.
Locuitorii aflati mai departe erau convinsi ca in zona bisericii izbucnise un incendiu, nenorocire relativ frecventa in acest sat, avand mai mult case de lemn.
‘‘Vesnicia s-a nascut la sat‘‘, a subliniat vicepresedintele Asociatiei Comunelor din Romania, Mariana Gaju, si, in acest context, a prezentat o lista cu mai multe modificari legislative prioritare pentru bunul mers al activitatii primariilor din comunele judetului Constanta.
Chiar am calculat, daca ar fi sa se dea fiecarui sat din Republica Moldova, fiecarei primarii, avem circa noua sute de primarii aici, dincoace de Prut, daca s-ar da cate 50 de mii de euro de la bugetul de stat al Romaniei pentru aceste localitati rurale, in total ar fi nevoie de circa 50 de milioane de euro anual, pentru sustinere in acest sens.
Am lasat in urma oameni la fel de dezorientati ca si noi, unii in cautare de loc de pescuit, altii in cautare de loc pentru gratar, am trecut podul si am ajuns in sat.
"Cu toate ca gospodariile le sunt inundate, oamenii se intorc in sat pentru a salva ce se mai poate. Nu vrem sa riscam nimic", a mai spus directorul sucursalei.
Angajatii Primariei din Rosia de Amaradia au chestionat 197 de familii din Seciuri, una singura nefiind de acord sa fie stramutata din sat.
Elica Gabriela Fercal din comuna Vatra Moldovitei, sat Paltin, a participat recent la targul Piata Taraneasca si Mester(esti) organizat in curtea MTR.
google-analytics.com