Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (3.13 secunde)
In cazul in care caminul isi va inceta activitatea, 27 de batrani vor ajunge in strada, iar cei 27 de angajati vor intra in somaj.
Sper sa nu trimitem in somaj toti asistenti sociali care au grija de persoanele cu handicap si sa nu ajungem la neplata ajutoarelor sociale.
scutirea angajatorilor timp de trei luni de plata contributiilor pentru indemnizatiile de "somaj tehnic" (textul este neclar si genereaza dificultati in aplicare);
Social-democratii nu au reusit sa ii convinga pe cetateni - presati de criza economica, somaj si problemele sociale tot mai mari - ca le pot oferi solutii.
Incasari mai reduse s-au inregistrat si la Bugetul Asigurarilor de Somaj (-32,97%) si Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate (-5,27%).
Nu cred ca se gandeste cineva, ca ar fi bun un somaj de 10%, doar ca sa nu mai candideze Basescu.
"Seful statului are nevoie de un an de zile pentru a se gandi daca va candida sau nu, dar ii sunt suficiente cateva minute sa ceara trimiterea in somaj a sute de mii de oameni.
"Intr-o perioada de criza, cand oamenii din mediul privat sunt dati afara, sunt in somaj tehnic, isi pierd in fiecare zi locurile de munca, e firesc ca si in sectorul public sa ne uitam cu mai multa atentie la modul in care sunt cheltuiti banii publici.
Presedintele Traian Basescu a declarat, in 30 iulie, la RRA, ca este nevoie urgenta de trimiterea in somaj a unui "mare numar" de functionari din aparatul de stat, care sunt "inutili", el mentionand, in acest context, un procent de 20% si precizand ca Guvernul trebuie sa se grabeasca in acest sens.
Acesta sustine ca disponibilizarea oamenilor ar afecta bugetul de stat prin plata ajutorului de somaj. "Daca ar fi sa respect legea, eu trebuie sa angajez in primarie, nu sa dau afara.
"Ne afecteaza si reducerile de personal de la firme pentru ca inseamna incasari mai mici din contributii catre buget si chiar cresterea cheltuielilor bugetare, pentru ca se plateste ajutor de somaj tot de la stat", a mai spus Antonescu.
In schimb, cheltuielile cresc cu 487,4 milioane lei la bugetul asigurarilor sociale de stat si cu 895,3 milioane lei la bugetul pentru somaj.
Secatuit de luptele politice in acest an de criza, bugetul statului nu mai are forte decat sa acopere cheltuielile de urgenta maxima, cum ar fi pensiile, salariile sau ajutorul de somaj.
"Programul anti-criza al guvernului este mult mai diluat, nu li se spune romanilor ca avem un risc de somaj de 10%, ca se propune in spatele acordului cu FMI, o reducere a puterii de cumparare a categoriilor defavorizate, se vor elimina gratuitatile la transport pentru pensionari.
Este un buget de sacrificiu, care se bazeaza pe perpetuarea crizei si pe trimiterea in somaj a sute de mii de concetateni", a spus Ludovic Orban.
A fost uitata prin sejururile luxoase de la Monte Carlo sau aruncata cu brutalitate din jeep-urile celor ce au tupeul de a vorbi de echitate sociala, de pensii, somaj si nivel de trai.
Cum vrem sa vorbim de somaj, apare un dosar al unuia. Cand vrem sa vorbim de legea educatiei, apare Boc ca vrea sa schimbe Constitutia.
Concluzia logica era ca banii FMI sa fie folositi pentru restructurarea sistemului, darea mai multor oameni afara si pentru plata compensatiilor de somaj.
Pentru ca, oricate asigurari ne-ar da in direct presedintele Romaniei, oricate amenintari ar profera in direct la adresa clasei politice si a sindicatelor, oricat ar latra la televiziunile subminatoare, 25% din salariile de la stat, 15% din pensii si ajutoare de somaj, totul in minus, inseamna inceputul oficial, dar nerecunoscut, al falimentului de stat.
"Se va reduce fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar din Romania cu 25%, reducerea pensiilor cu 15%, reducerea masiva a subventiilor, ajutorul de somaj se reduce cu 15%" (Traian Basescu, 6 mai 2010).
google-analytics.com