Liberalii si democrat-liberalii par sa intre intr-un nou joc de-a soarecele si pisica. De data aceasta, miza este bugetul pe 2010 propus de PD-L. Ludovic Orban a anuntat, la finalul sedintei BPN al PNL, ca partidul sau va vota impotriva bugetului pe care-l considera a fi unul "de sacrificiu".
Motivele invocate de liberali sunt acelea ca proiectul de buget propus de PD-L este "cel mai prost din ultimii 20 de ani" si, mai mult, "nu are capacitatea sa raspunda nevoilor Romaniei".
"Este cel mai prost buget pe care l-a avut Romania in ultimii 20 de ani. Nu are capacitatea sa raspunda nevoilor Romaniei. Este un buget de sacrificiu, care se bazeaza pe perpetuarea crizei si pe trimiterea in somaj a sute de mii de concetateni", a spus Ludovic Orban.
Liberalul a anuntat, totodata, ca PNL va formula toate amendamentele de fond in baza programului de guvernare al PNL cum ar fi eliminarea impozitului forfetar si calcularea punctului de pensie ca 45% din salariul mediu.
Mai mult, spune Orban, pentru a nu apela la "subterfugii electorale pentru intarzierea adoptarii bugetului, vom sustine amendamente de fond care ofera solutii pentru scoaterea Romaniei din criza".
"Fiecare parlamentar este reprezentantul locuitorilor din colegiul lor. In mod evident, orice parlamentar liberal va depune amendamente si ramane de vazut care dintre acestea vor fi aprobate", a iincheiat Orban.
7 ianuarie este data pana la care se pot depune amendamente pentru acest proiect legislativ. Intre 7 si 10 ianuarie, bugetul va fi dezbatut in comisiile de buget-finante, iar intre 11 si 14 ianuarie planul reunit al Parlamentului va adopta acest proiect de lege.