Cautare

32 de rezultate pentru "tonitza" (5.68 secunde)
Acele momente se numesc "privind un Tonitza". ... Vizionati singura expozitie "Capodopere de Nicolae Tonitza din colectii private" intre orele 19:00 - 04:00.
Pe lista celor inscrisi pentru examenul de la Bacau apare si fiica presedintei ANST, Doina Melinte, eleva a Liceului de arte plastice "Nicolae Tonitza" Bucuresti, iar sportul care o recomanda este canotajul.
Tonitza, Bucuresti;
Se cuvine mentionat in mod special Nicolae Tonitza cu lotul vedetă ... a lui Tonitza datand din perioada "rosie" a pictorului (anii 1919 - 1923).
Un grup format din 20 de tineri, de la liceele de arta "Nicolae Tonitza" si "Dimitrie Paciurea" din Bucuresti, vor participa, intre 2 si 11 septembrie a.c., in cadrul proiectului cultural "Dobrogea-diversitate etnoculturala si interactiune sociala prin pictura", editia a II-a, finantat de Administratia Fondului Cultural National, la o tabara de pictura organizata de Asociatia RoBizArt din Bucuresti.
Acesta este elev al Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza. Desenele lui au fost apreciate de importanti artisti, critici si specialisti in arta, precum:
Din pacate nu ati putut ajunge, a fost insa prezent realizatorul filmului, criticul de arta Adrian Buga, care a studiat precis toate lucrarile colectiei, semnate de celebri pictori romani, printre care Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Dumitru Ghiata, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Ion Tuculescu si Marcel Chirnoaga.
Conform acestui document, s-ar presupune ca 11 tablouri semnate de pictori ca Tonitza, Baba, Rousseau, Iser, Popescu, Bancila, Baraschi, Vermont, trei manuscrise englezesti pe pergament din perioada 1784-1827, vase Doum Nancy si Lalique, obiecte valoroase de mobilier si 30 de bijuterii din aur cu o greutate totala de circa 600 de grame s-au aflat în apartamentul Tamarei Cernasov, în vârsta de 91 de ani, care locuia singura.
De la Senat a castigat 68.000 de lei, din leafa de profesor a luat 123.000 de lei. Nu a facut nicio investitie anul trecut cu o exceptie. Un tablou de Nicolae Tonitza.
Lucrari semnate de Nicolae Grigorescu, Teodor Dima, Nicolae Tonitza, Theodor Palady si Victor Braun sint doar citeva dintre picturile aflate in proprietatea Muzeului de Arta Vizuala.
Parcarea supraetajata ar fi construita in zona strazilor N.Tonitza - Franceza - Splaiul Independentei. Accesul in noua parcare se va face cu masina de pe Splaiul Independentei.
Tonitza 7-9 - Parcari subterane Walter Maracineanu si Piata Dorobanti - Sala Palatului - remodelarea spatiului urban public si parcaj subteran - Sala Palatului - remodelare spatiu urban public si parcaj subteran - Uranus - Piata Rahova - parcaj subteran - Parcare la Gradina Icoanei - Piata Romana, "pe covor" - Reconfigurare nod intremodal de transport in comun - Universitate - Reconfigurare nod intremodal de transport in comun - Piata Rosetti - Manastirea Antim - remodelarea spatiului public si a zonei de parcaje - Cheiul Dambovitei Unirii-Izvor - Splaiul Independentei, de la Pod Unirii - Pod Izvor, refacerea caii de acces la Complexul Patriarhal dinspre strada 11 Iunie - Refacerea caii de acces la Complexul Patriarhal dinspre Strada 11 Iunie - Reabililitare Bulevardul Unirii - Incubator afaceri str.
Tonitza, o parcare subterana in zona Bisericii Domnita Balasa, o parcare subterana la Sala Palatului (mai exact doua parcari in lateralele Pietii Palatului) si alte doua parcari, de asemenea subterane in zona Gradina Icoanei -Pictor Verona si Piata cu Flori George Cosbuc.
Tonitza, extinderea salii de sport de la Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta", precum si consolidarea caminului de baieti de la Colegiul Tehnic de Material Rulant.
Tonitza 7-9 3. Parcare subterana Ansamblu Urban Domnita Balasa 4. Parcare subterana Piata Constitutiei 5. Parcari Ansamblu Urban Complex Pod Izvor 6.
Lipscani, Zarafi, Smardan, Filliti si Tonitza; Castigator licitatie: asocierea Apolodor Grup Construct si Engineering Design; Valoare contract: circa 4 milioane de lei/1 milion de euro fara TVA;
Printre ansamblurile artistice invitate s-au numarat Academia de Talente Contrapunct, Grupul Vocal Romanasul de la Palatul Național al Copiilor, trupele The Air Sofas si The Dreamcatchers de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Ansamblul Doina de la Casa de Cultura a Studenților, Ansamblul Craisorii Pietrei Craiului din Zarnesti, Corala Appassionato a Universitatii Valahia” din Targoviste si Baletul Operei Comice pentru Copii.
A frecventat cursurile Scolii de Belle Arte, pe care nu le-a absolvit, la fel si cursurile Academiilor Libere din Bucuresti, unde a fost elevul pictorilor Arthur Verona, Gheorghe Petrascu si Nicolae Tonitza.
Galeria Galateca a gazduit ieri primul vernisaj al artistului Cezar Mic, elev in clasa a XI-a al Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza.
Expozitia 50 de pictori impresionisti din Colectia BCR De asemenea, expozitia 50 de pictori impresionisti din Colectia BCR va prezenta o selectie de opere din perioada impresionismului romanesc apartinand celei mai importante colectii de arta a unei banci romanesti, realizate incepand cu 1990, intre care picturi de Tonitza, Pallady, Darascu, Steriadi, Ressu, Ciucurencu, Tuculescu etc.
google-analytics.com