Cautare

407 de rezultate pentru "lath carol" (4.26 secunde)
Infiintata in anul 1932 si avandu-l drept prim presedinte onorific pe Regele Carol al II-lea, Liga Navala Romana dispune, asa cum era si firesc, de o filiala la Constanta, care numara in prezent 1.400 de membri.
Primului i se reposeaza ca in calitate de ministru al Culturii si Cultelor ar fi distribuit discretionar subventii pentru carti, reviste si filme, favorizind aceleasi persoane ca in perioada comunista, ca a sprijinit initial evacuarea Bibliotecii Nationale si mutarea unei mari parti a fondului de carte intr-un depozit inadecvat din Popesti Leordeni, ca a semnat fara ca legea sa-i dea drept o hotarire prin care a decretat ca jumatate din perimetrul Parcului "Carol " isi pierde statutul de sit istoric pentru a permite o constructie favorizata de Guvern.
Candidatul la functia de vicepremier s-a prezentat in fata examinatorilor foarte bine pregatit, fapt ce l-a determinat pe senatorul PRM Carol Dina sa precizeze ca, pentru o clipa, a crezut ca este din nou student.
In ciuda unei tentative de monarhie constitutionala odata cu restaurarea monarhiei in 1815, tensiunile acumulate in timpul domniilor lui Ludovic al XVIII-lea si apoi in timpul lui Carol al X-lea au condus la Revolutia din 1830 in urma careia Ludovic-Filip I, dintr-o ramura inferioara a familiei Burbonilor, a fost instaurat ca nou monarh si era sustinut de burghezie.
Carol Davila" a contractat prin procedura de urgenta reactivi in valoare de 125.823 de lei de la firma lui Cocos, singura care a participat la licitatia organizata.
SPUNE-TI PAREREA Credeti ca regele Carol al II-lea si guvernul roman au actionat corect cand au cedat Basarabia in 1940?
Franta a fost fondata, propriu-zis, in secolul al IX-lea, odata cu Tratatul de impartire a imperiului lui Carol cel Mare, insa cel care a reusit sa impuna un model de putere regala a fost regele Hugo Capet, incepand cu secolul al X-lea.
"Am sarbatorit trei evenimente importante 150 de ani de la infiintarea scolii de medicina veterinara Carol Davila, Ziua Nationala a Medicului Veterinar si 135 de ani de la infiintarea primei scoli de medicina veterinara ceea ce face mandru orice medic veterinar", a declarat Grigore Mertoi, directorul DSV Constanta.
Nastase a negat insa ca ar fi facut o intelegere cu liberalii, in perspectiva alegerilor anticipate, sustinand ca prin atacul la adresa lui Basescu se incearca evitarea instalarii unei dictaturi, a unui nou Carol al II-lea.
Nastase a negat insa ca ar fi facut o intelegere cu liberalii, in perspectiva alegerilor anticipate, sustinand ca prin atacul la adresa lui Basescu se incearca evitarea instalarii unei dictaturi, a unui nou Carol al II-lea.
M-am nascut pe timpul lui Carol al II-lea. Am copilarit sub Antonescu. Scoala am inceput-o avand pe prima pagina a Abecedarului portretul lui Mihai I.
El a calificat proiectul de buget pe 2006 ca fiind nerealist si antisocial, afirmand ca acesta nu are nici fond din cauza intreruperii acordului guvernamental cu Fondul Monetar International. La randul sau, senatorul PRM Carol Dina a aratat ca peremistii vor vota impotriva pentru ca bugetul este nerealist.
In plus nu cred ca decizia Curtii are vreo legatura cu faptul ca mai multi judecatori dintre cei ce o compun sint fani PSD", ne-a declarat senatorul PRM Carol Dina.
- Atribuirea concesiunii con¬structiei caii ferate Roman-Galati-Braila-Buzau-Bucuresti-Pitesti-Craiova-Varciorova consortiului german Stroussberg, in conditii dezastruoase pentru statul roman, prin coruperea unor politicieni si implicarea principelui Carol I, la presiunile unor cercuri politice si financiare din Germania, grupate in jurul cancelarului Bismarck (contractul, nefinalizat, s-a soldat cu o adevarata tutela impusa de actionarii straini asupra finantelor tarii, cu estorcarea de fonduri si imixtiunea grava in treburile interne);
Au fost invitati elevi din sase scoli craiovene - "Carol I", "Fratii Buzesti", "Gheorghe Chitu", "Traian Vuia", "Petrache Triscu", "ICM 2" - cu care IJJ Dolj are incheiate parteneriate educationale, dar si copii de la Gradinita 38.
Cea de-a douasprezecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 29 septembrie - 8 octombrie 2017 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Expirat, Apollo 111 si Carol 53.
Aceasta situatie a durat pana la 1891, cand pe 19 iulie se perfecteaza formalitatile legale prin care Primaria Calarasi vindea Prefecturii judetului un teren de 26.999 m.p., identificat pe planul orasului drept Piata Carol I, cu obligatiunea pentru judet ca pe locul vandut sa construiasca Palatul Administrativ si Judecatoresc, a face gradina publica pe locul ce ar ramanea neocupat cu facerea Palatului.
- Cele doua monumente - cel al Revolutiei si statuia lui Carol I - au spatiu, insa nu au coagulat in jur, asa cum e normal, viata urbana.
Nuntiatura apostolica din Bucuresti a fost ridicata in 1901 de Arhiepiscopul de Bucuresti Francisc Xaveriu de Hornstein, preot elvetian, cu bani din partea tarii sale si cu o subventie din partea Regelui Carol I.
Nuntiatura apostolica din Bucuresti a fost ridicata in 1901 de Arhiepiscopul de Bucuresti Francisc Xaveriu de Hornstein, preot elvetian, cu bani din partea tarii sale si cu o subventie din partea Regelui Carol I.
google-analytics.com