Cautare

61 de rezultate pentru "biologie" (3.31 secunde)
In prezent, acest lucru tinde sa devina un mit desfiintat de cercetarile de biologie celulara si moleculara, astfel incat astazi, colesterolul ca atare, de origine animala, aproape ca nu mai este corelat cu patologia vasculara decat in unele patologii cu predispozitii genetice.
Editia din acest an a Simpozionului 'Academician Nicolae Cajal' a dezbatut doua teme principale, Medicina si Cercetarea Translationala (genomica, biologie moleculara & celulara) precum si Medicina Moleculara si Actualitati in Virusologie.
- Noi stiam ca rujeola ataca memoria imunitara cu un efect imunosupresiv o perioada scurta, dar studiul nostru indica faptul ca acest efect de supresie a sistemului imun dureaza mai mult, explica Jessica Metcalf, profesor de ecologie si biologie la Universitatea Princeton, unul dintre autorii acestui studiu.
Este un nou domeniu, aflat in plin progres, care consta in aplicarea in biologie a principiilor inspirate din ingineria electronica.
La inceput, el relateaza o poveste incitanta, detaliata, pe care o rezumam mai jos. O persoana numita Jenny, cercetatoare in biologie din Las Vegas, i-a trimis o scrisoare.
Floris van Breugel, de la Divizia de biologie si de bio-inginerie a Institutului de Tehnologie din California, co-autor al studiului.
Cu doi ani in urma, un grup de cercetatori de la Universitatea de medicina si de la Institutul de biologie din Bucuresti au testat actiunea dispozitivelor pe cateva sute de culturi de celule, pentru a exclude eventualitatea unui efect placebo.
Protejeaza stomacul si ficatul Specialistii germani in biologie celulara vegetala de la Universitatea din Koln au descoperit recent prezenta unor substante derivate ale acizilor arihidici si palmitici in boabele de porumb.
Specialistii germani in biologie celulara vegetala de la Universitatea din Koln au descoperit recent prezenta in boabele de porumb a unor substante derivate ale acizilor arahidic si palmitic, extrem de importante pentru sanatatea organismului.
epigenetica si noua biologie. Karl Dawson, autor, trainer si inventatorul tehnicii Matrix Reimprinting sustine cursuri si conferinte peste tot in lume, alaturi de personalitati prestigioase in domeniu, precum Bruce Lipton, Dawson Church, Carol Look si multi altii.
Descrierea mecanismului de actiune al extractului uscat de frunze de iedera, precum siprezentarea concluziilor studiilor clinicece confirma eficacitatea Prospan ca bronhodilatator, secretolitic, mucolitic si antiinflamator la nivelul cailor respiratorii si a fost facuta chiar de cel care a descoperit mecanismul, respectiv Domnul Profesor Doctor Hans Haberlein de la Catedra de Farmacologie si Biologie Moleculara a Universitatii de Medicina din Bonn.
Savant multilateral, Coanda a fost preocupat si de unele probleme din biologie. Era stiut ca fiintele vii genereaza, omnidirectional in spatiu, energii ce intra in componenta biocampului.
Laurentiu Georgescu, Atanasiu Jeni - Romana, Marinache, Meghea - matematica, Gaman la Germana, Moscu la chimie, Barlan la fizica, Pronovici,Rusu si ambii Truica - la Rusa, Vlad la biologie, Florea la geografie, Al.Z.Ionescu la matematica, Monica Ionescu la istorie, Stoian la astronomie.
Acesta este motivul pentru care, desi sunt barbat, dupa importanta sa in biologie, eu situez femeia in primul plan al existentei si nu intr-unul secund, asa cum i l-a dat o istorie trecuta.
Astazi, bazandu-ma pe o cunoastere stiintifica, pot afirma cu certitudine ca lucrurile nu au pornit dintr-o intamplare si viata nu e accidentala pe pamant, asa cum spun manualele de biologie.
Radiochirurgie Grad profesional - Medic Specialist Experienta profesionala - Octombrie 2016-prezent Medic specialist neurochirurg - Life Memorial Hospital - Octobrie 2016 - prezent Doctorand in Genetica ( Studiu asupra progresiei tumorilor cerebrale si a factorilor care pot ameliora prognosticul, Universitatea Bucuresti, Facultate de Biologie) - Mai 2015-Mai 2016 Neurochirurg, Dept de Neurochirurgie Functionala si GammaKnife, University of Sheffield, UK - Din Nov 2015, in urma examenului sustinut in fata Colegiului Regal, primesc titlul de Fellow of the Royal College of Surgeons (FRCS) - Aprilie 2014 - Mai 2015 Neurochirurg, Clinical Fellow in Neuro Oncologie, Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, UK - August 2013 - Aaprilie 2014 Neurochirurg, Clinical Fellow in Neurochirurgie pediatrica, Sheffield Children's Hospital, UK - August 2012- August 2013 Neurochirurg, Clinical fellow in Chirurgie spinala, Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, UK - Iulie 2011 - August 2012 Neurochirurg, Clinical Fellow in Chirurgia bazei de craniu si vascular, Walton Neuroscience Center, Liverpool, UK.
Copiii vor avea ocazia sa invete o lectie de biologie aplicata: serpii din atlasele zoologice sunt aici vii, pot fi observati in mediul lor natural iar astfel curiozitatile si informatiile despre fiecare specie in parte pot fi mai usor asimilate.
Gheorghe Mencinicopschi a absolvit Universitatea Bucuresti, Facultatea de Biologie-Biochimie, ca sef de promotie; cursuri postuniversitare. A elaborat tratate de specialitate in domeniul alimentului, alimentatiei, nutritiei umane, biotehnologiei, publicand peste trei sute de lucrari stiintifice in tara si strainatate.
Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Romane, si Alexandru Mironov, realizator de emisiuni radio-tv de popularizare a stiintei si senior-editor al revistei Stiinta & Tehnica.
Radu Prisecaru, tanarul prefect liberal, nu e un simplu exemplu de biologie invinsa de sociologie. Ce este fundamental in povestea respectiva este cu totul altceva.
google-analytics.com