Realitatea.net : LONDRA 2012 - Gimnastica artistica masculina, proba de inele. Proba probelor in gimnastica

LONDRA 2012 - proba de inele. Gimnastica artistica este sarbatorita de Google printr-un logo inedit, la 31 iulie 2012. "Londra 2012 Gimnastica artistica masculina proba de inele" este titlul logoului Google de marti, 31 iulie 2012. Este al cincilea Google Doodle de la Jocurile Olimpice Londra 2012.
Competitia de gimnastica artistica de la Londra 2012 are loc intre 28 iulie 2012 si 6 august 2012.
Termenul "gimnastica artistica" a fost folosit pentru prima data in secolul al XIX-lea. Competitia individuala masculina pe aparate a aparut la Paris, la Jocurile Olimpice din 1924. Competitia feminina pe echipe a aparut in 1928, iar cea individuala feminina pe aparate, abia in 1952.
Inelele reprezinta o proba rezervata exclusiv barbatilor, deoarece presupune o putere incredibila a muschilor pieptului, abdomenului si bratelor.
Aparatul consta in doua inele care atarna liber la capatul unor sfori legate de un bara de metal. Gimnastul, care prinde fiecare dintre inele cu o mana, trebuie sa controleze miscarea inelelor.
Inelele se afla la 2,8 metri de sol. Exercitiul se termina printr-o saritura acrobatica.
Competitia olimpica de gimnastica artistica are patru faze: calificari, finala pe echipe, finala de individual compus si finala pe aparate.
Finala la inele a concursului de gimnastica artistica masculina de la Londra 2012 este programata pentru 6 august. Astazi, 31 iulie 2012, are loc finala echipelor feminine, unde Romania s-a calificat de pe locul 4.
Gimnastii romani nu exceleaza de regula la inele, echipa noastra masculina de gimnastica avand evolutii bune si foarte bune indeosebi la sarituri si sol. Calul cu manere, candva stapanit cu mare indemanare de Marius Urzica, ne joaca acum mari probleme, ca si paralele si bara fixa.