It.bzi.ro : Cum te pot imbolnavi Internetul si telefonul mobil

Internetul are un efect negativ asupra sanatatii oamenilor care exagereaza petrecand prea mult timp in mediul online. Bolile pe care un utilizator de Internet le poate face sunt cele mintale. La acest factor se adauga telefonul mobil, care sporeste aceste probleme de sanatate.
Cei care petrec mult timp pe Internet isi traiesc, practic, viata in acest mediu online, scrie inquisitr.com. Potrivit unui studiu de specialitate facut la Universitatea din Goteborg, Suedia, exista o legatura directa intre boli ca depresia, anxietatea si insomnia si folosirea intensiva a Internetului.
Mai mult de 4.000 de oameni, atat femei, cat si barbati, au fost examinati in cadrul acestui studiu. Sara Thomee, cea care a coordonat activitatea de cercetare in aceasta privinta, spune ca utilizatorii subestimeaza timpul petrecut navigand pe Internet, evaluand gresit cat de mult timp necesita rezolvarea unor probleme. Aceste aspecte sunt cele care contribuie decisiv la aparitia afectiunilor.
Tinerii petrec pe Internet mai mult timp decat planuiesc, fie ca muncesc, se joaca sau vorbesc pe chat. Astfel, ei neglijeaza alte activitati si isi incarca excesiv activitatea mentala.
In plus, telefonul mobil contribuie si el la aceste efecte neplacute. Acesta da senzatia oamenilor ca nu au niciodata timp liber. De exemplu, atunci cand nu raspundem unui apel pierdut sau unui mesaj, dezvoltam sentimentul de vina, ceea ce nu este tocmai benefic pentru sanatate.