Dell, unul dintre cei mai mari integratori de sisteme, este suspectata de ascunderea unei sume considerabile de bani proveniti tocmai de la Intel. Se presupune ca intre cele doua companii ar fi existat o intelegere prin care Dell se obliga sa utilizeze la fabricarea produselor sale doar procesoare Intel, practici de altfel considerate ilegale, din care compania ar fi castigat un bonus in valoare de un milliard de dolari anual.

Numele Intel nu este la prima aparitie intr-un proces de mare anvergura dupa ce, in anul 2005, a fost acuzata de AMD de practici neconcurentiale prin semnarea de contracte de exclusivitate cu mai multi jucatori importanti din industria IT.

Referitor la acest subiect, Intel a negat imediat orice implicare, in timp ce oficialii Dell au refuzat sa se pronunte in ceea ce priveste acuzatiile.

Principalul perdant din toata aceasta afacere, in cazul in care se dovedeste adevarata, este AMD, concurentul numarul unu pentru Intel, care abia in anul 2006 a reusit sa incheie un parteneriat cu Dell pentru furnizarea de procesoare x86.