It.bzi.ro: S-a dovedit: Nu exista nici o legatura intre folosirea retelelor sociale si depresia nervoasa
O echipa de cercetatori americani considera ca nu exista nici o legatura intre timpul petrecut pe Facebook si riscul de depresie nervoasa, scrie AFP.
Cercetatorii de la Universitatea Wisconsin au realizat un studiu privind validitatea unui raport publicat in 2011 de o organizatie de pediatri americani (AAP), care afirma ca, in cazul folosirii intensive, retelele sociale i-ar putea impinge pe adolescenti la depresie.
In cadrul cercetarii, Lauren Jelenchick si Megan Moreno au studiat comportamentul a 190 de tineri cu varstele cuprinse intre 18 si 23 de ani si care isi petrec pe Facebook jumatate din timpul dedicat internetului.
Cercetatoarele nu au descoperit nicio legatura intre folosirea retelelor sociale si depresie.
"Concluziile noastre sunt similare cu cele ale unor studii care se interesau de alte instrumente de comunicare precum e-mailurile si discutiile online si care nici ele nu au gasit vreo legatura cu depresia", au precizat cercetatoarele.
Totusi, recunosc ele, "un simplu studiu", care este limitat la un esantion de studenti de la o singura universitate, nu poate exclude definitiv orice legatura intre depresie si timpul petrecut pe retelele sociale.