Capital.ro: STUDIU: La ce sunt folosite tabletele media de cei care le cumpara

Gartner a intervievat 510 de utilizatori prin intermediul unui sondaj online, din SUA, Marea Britanie si Australia pentru a obtine o mai buna intelegere a modului in care cei care au adoptat printre primii tabletele media folosesc dispozitivele de conectare. Respondentii sunt detinatorii unei tablete si a cel putin doua alte dispozitive conectate.
Cei care au tablete le folosesc in special pentru a verifica emailul (81%), pentru a citi stirile (69%), pentru a vedea cum va fi vremea (63%), pentru social networking (62%) si jocuri (60%).
"Studiul ne-a aratat ca jumatate dintre cei care detin o tableta prefera sa citeasca ziare, reviste si carti pe un ecran decat pe hartie", a declarat Carolina Milanesi, vicepresedinte pe segmentul de cercetare la Gartner.
Cei de la Gartner au mai aflat ca prinicipalul criteriu in achizitia unei tablete este forma acesteia. Cei care si-au cumparat o tableta au spus ca o prefera PC-ului deoarece are dimensiuni mici, este portabila si usoara. Conform studiului, 45% dintre cei chestionati au declarat ca nu impart tableta cu nimeni. Se confirma astfel faptul ca tableta este un gadget personal, la fel ca telefonul mobil.
Studiul a mai aratat ca barbatii isi cumpara tabletele, in schimb femeile le primesc drept cadou.