It.bzi.ro: Google scoate la vanzare prototipul ochelarilor de "realitate augmentata"

Google va scoate la vanzare mai multe perechi prototip de ochelari conectati la internet, pentru a fi incercate de programatori dar si de entuziastii IT si gadgets, scrie Associated Press.
Pretul unei astfel de perechi de ochelari este de 1.500 de dolari. Ochelarii sunt rezervati doar pentru persoanele care participa la conferinta anuala organizata de Google la San Francisco, dedicata dezvoltatorilor de software. Comenzile vor fi onorate la inceputul anului viitor, scrie Agerpres.
"Aceasta este o tehnologie noua si ne dorim ca voi sa o modelati", a declarat co-fondatorul Google,Serghey Brin. "Ne dorim sa ajunga in mainile oamenilor pasionati cat mai repede cu putinta", a mai adaugat el.
Ochelarii de "realitate augmentata", creati de Google, permit posesorului sa faca poze, sa porneasca sesiuni de videochat, sa afiseze ghiduri GPS sau sa alerteze utilizatorul atunci cand este aproape de un cunoscut.
Aflat in faza de dezvoltare de doi ani, acest proiect a fost demarat in laboratoarele Google X, unitatea secreta a companiei Google unde s-au mai nascut idei precum cea a automobilului care se conduce singur sau a liftului spatial.
Google si-a prezentat acest nou produs, denumit "Project Glass", cu ajutorul unei formatii de parasutisti care a sarit deasupra orasului San Francisco. Audienta a putut experimenta live cum este sa sari cu parasuta, datorita streamului video realizat de ochelarii purtati de parasutistii care au aterizat pe acoperisul cladirii Moscone Center, locul unde se desfasoara conferinta.