Cel mai bogat om al planetei a ajuns in sfarsit si in Romania. Bill Gates, cel al carui nume se confunda practic cu Microsoft, a inaugurat astazi la Bucuresti Centrul Global de Suport Tehnic al companiei raspunzator cu asistenta tehnica pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. La eveniment au participat si cei mai puternici doi oameni in stat, presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu care i-au acordat fondatorului Microsoft ordinul "Steaua Romaniei".

Acesta nu a fost sigurul scop al vizitei sale. In cadrul aceluiasi eveniment au fost lansate oficial si in Romania cele mai noi aplicatii software ale companiei: Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007, respectiv Microsoft Exchange Server 2007. Primul dintre ele este cel mai mediatizat sistem de operare de pana acum, la care angajatii Microsoft au lucrat mai bine de cinci ani si a carui lansare oficiala a avut loc saptamana aceasta in Statele Unite.

Bill Gates, a carui avere estimativa se invarte in jurul sumei de 50 de miliarde $, a amintit in cadrul conferintei de profesionalismul celor 300 de romani care lucreaza la Microsoft, dar si ca doreste sa continuie investitiile la noi in tara.