Gandul.info : PETER CARL FABERGE, faimos pentru ouale Faberge, omagiat de GOOGLE printr-un logo special.

PETER CARL FABERGE, bijutierul rus faimos pentru OUALE FABERGE, este omagiat deGOOGLE, pe 30 MAI 2012, printr-un logo special.
PETER CARL FABERGE (pe numele real KARL GUSTAVOVICH FABERGE) s-a nascut pe 30 MAI1846 in Sankt Petersburg. Tatal sau era bijutier, iar PETER CARL FABERGE a preluat afacerea. Pentru ca tarinei Maria Fedorovna ii placeau foarte mult surprizele, bijutierul a pus in interiorul primului ou Faberge o gainusa de aur cu ochi de rubine. Dupa cativa ani, PETER CARL FABERGE a creat un OU FABERGE si pentru Alexandra, sotia tarului Nicolae al II-lea, urmasul lui Alexandru al III-lea.
In urma Revolutiei Ruse, Casa Faberge a fost nationalizata, iar Peter Carl a fugit in Elvetia, unde a si murit, in 1920.
In total, au fost create 62 de oua Faberge, dintre care 57 s-au pastrat. Lui Faberge i s-a dat mana libera in ceea ce priveste crearea de oua, singura conditie fiind ca acestea sa aiba o "surpriza" inauntru.
In prezent, mai multe astfel de oua sunt expuse la Muzeul Armureriei Kremlin din Moscova. OUALE FABERGE sunt extrem de valoroase, o singura bijuterie de acest fel putand ajunge la cateva milioane de dolari.
________________________________________
GOOGLE a omagiat in trecut multe personalitati ori date marcante din istoria omenirii sau a pregatit utilizatorilor diverse "surprize" in momentul in care efectuau o anumita cautare pe GOOGLE: