In loc de literele care formeaza numele motorului de cautare ieri aparea un sintetizator muzical in miniatura, la care utilizatorii puteau compune o melodie.
Robert Moog s-a nascut in New York, chiar in data de 23 mai, 1934, unde a si absolvit Bronx High School of Science, in anul 1952. El si-a obtinut licenta in fizica la Queens College si in apoi o alta in inginerie electrica la Columbia University.
Ulterior, si-a obtinut doctoratul in inginerie fizica la Cornell University.
El a fondat doua companii care se ocupau cu fabricarea de instrumente muzicale, una dintre ele functionand chiar si in ziua de azi.
Cea mai importanta inventie a sa, prin care este omagiat si astazi de Google, este sintetizatorul electronic. Acest sintetizator a fost foosit pentru prima oara la inregistrarea albumului Switched -on Beach.
Recunoasterea din partea industriei muzicale a venit in anul 1970, cand a primit un premiu Grammy pentru intreaga sa activitate. Ceva mai recent, in anul 2002, a obtinut premiul Technical Grammy Award, pentru realizarile deosebite din domeniul
inregistrarilor muzicale si a mai obtinut un doctorat onorific din partea Berklee College of Music.
Robert Moog a decedat in 2005, in urma unei tumori pe creier.
Depeche Mode, Red hot Chilli Peppers, Krafwerk, Santana, Klaus Schulze, Pink Floyd sunt doar cateva dintre trupele care au folosit instrumente realizate de catre Moog.