Gandul.info : GOOGLE CHROME a detronat INTERNET EXPLORER si a devenit cel mai folosit browser din lume

Google Chrome a depasit Internet Explorer si a devenit cel mai utilizat browser de internet din lume, arata un sondaj Statcounter, citat de go4it.ro.
In prezent, Google Chrome si Internet Explorer sunt folosite fiecare de peste 30% dintre utilizatorii de internet din lume.
Pe urmatoarele trei locuri se claseaza, in ordine, Firefox (in jur de 25%), Safari (7-8%) si Opera (1-2%).
Huffington Post scrie, insa, ca suprematia Chrome nu este absoluta, deoarece Internet Explorer este inca foarte aproape si clasamentul se poate intoarce. De altfel, Chrome a mai intrecut Internet Explore si in aprilie, dar o saptamana mai tarziu IE a revenit pe locul intai.
In plus, anumiti critici nu sunt de acord cu modul in care au fost numarati utilizatorii unui anumit browser, deoarece Statcounter ia in calcul numarul de pagini vizualizate si nu numarul vizitatorilor unici.
Huffington Post scrie ca, in orice caz, un lucru e cert: Internet Explorer pierde teren in fata browserelor concurente si va fi, pana la urma, detronat definitiv.
Huffington Post face si un clasament al tarilor cu cea mai mare viteza a internetului, care plaseaza Romania pe locul 9, cu o viteza medie de 6,4 Mb/s. Pe primele pozitii se afla Coreea de Sud (locul 1), Japonia (locul 2) si Hong Kong (locul 3).