GOOGLE sarbatoreste ZIUA MUNCII, 1 MAI, printr-un logo special. De 1 MAI, GOOGLE si-a transformat sigla intr-un muncitor, echipat cu salopeta, casca si trusa de scule, care tine deasupra capului literele cuvantului GOOGLE, sudate intre ele.
Ce s-a intamplat de 1 mai ca sa fie oficial ZIUA MUNCII?
In 1891, cand al doilea Congres al Internationalei Socialiste a recunoscut-o ca sarbatoare anuala. Data a fost aleasa pentru a comemora masacrul petrecut la Chicago, in 1881.
Atunci, in piata Haymarket, politia a deschis focul asupra membrilor de sindicat care demonstrau pentru o zi de lucru de opt ore.
Au murit si muncitori, si politisti, cei din urma fiind victime ale erorilor de tir ale colegilor lor. Se pare ca incidentul a fost provocat de o persoana ramasa necunoscuta care a aruncat o bomba catre politisti. Cu toate astea, sindicatele din SUA sarbatoresc oficial Labour Day, in septembrie.
Pe vremea comunismului, in timpul Regimului Ceausescu, ziua muncii avea o mare importanta si era intampinata cu un miting de solidaritate al municitorilor. Dupa 90 sarbatoarea a devenit mai putin importanta, fiind asociata mai mult cu petrecerile la mare sau la munte.