it.bzi.ro : Afla cum scapi de SPAM-ul cu jocuri si aplicatii de pe Facebook

Facebook-ul, asa cum probabil stii, este plin de postari irelevante si eventual iritante. De ele scapi prin alegerea grijulie a prietenilor la care subscrii, dar cum ramane cu invitatiile nesolicitate? Jocuri si aplicatii precum "Gone Fishing", "Pillow Fight" sau alte creatii sinistre de genul "Friend Hug" nu fac altceva decat sa-ti impinga creierul pe o sosea neteda si abrupta ce duce catre un "dead end" timpuriu.
Pentru a scapa de SPAM-ul cu aceste invitatii, trebuie sa modifici cateva setari de la sectiunea "Privacy Settings" (intimitate).
Sectiunea "Privacy Settings" poate fi accesata din meniul "Arrow", situat imediat in dreapta butonului "Home" (vezi imaginea alturata).
Mergi mai departe in sub-meniul "Block people and apps" si alege optiunea "Manage Blocking".
Cauta in pagina sectiunea "Block app invites" si adauga in lista prietenii care te sacaie cu aplicatii si jocuri pe care le consideri SPAM.
Pentru linistea ta, iti recomand sa blochezi toti prietenii din lista, chiar daca necesita ceva mai mult timp si efort. Asa ai siguranta ca nu vei mai primi niciun spam cu jocuri si aplicatii.
Nu trebuie sa-ti faci griji ca ratezi ceva important, in cazul in care doresti sa revii asupra unei actiuni ai intotdeauna la dispozitie butonul "Unblock".
Daca nu jocurile si aplicatiile sunt problema ci invitatiile la diverse evenimente, adauga-ti prietenii in lista "Block event invites".
In fine, daca nu doresti sa pui prietenii pe lista neagra ci aplicatiile in sine, mergi la sectiunea "Block apps" si tasteaza acolo denumirile aplicatiilor de care nu mai vrei sa auzi. Si pentru aceste doua cazuri ai buton de "Unblock".
Acum, sunt convins ca unora li se pare exagerata recomandarea mea legata de blocarea tuturor prietenilor. Dar, serios acum, de cate ori ti s-a intamplat sa primesti o recomandare cu adevarat utila? Mie personal, niciodata. Daca sunt interesat de o anumita aplicatie, o pot cauta singur.
Acest tutorial este dedicat tuturor celor care doresc un Facebook mai curat, cu informatii relevante, nu cu gunoaie.