Gandul.info : MESAJE DE PASTE - cel mai eficient si simplu mesaj de Paste
Si in 2012, avalansa de mesaje de Paste care se trimit prin SMS a solicitat la maximum inventivitatea romanilor. Mesajele de Paste, asa cum sunt prezentate ele in numeroase liste glosate pe internet, sunt de mai multe tipuri: cele evlavioase (fac apel la "curatenie sufleteasca" si la "credinta" - "Fie ca bucuria Invierii Domnului sa va aduca in suflet liniste, pace si fericirea de a petrece aceste clipe magice alaturi de cei dragi"), cele pofticioase (se refera la toate "cele cuvenite pe masa" - Cu pasca si cozonac/ Ou rosu, miel si stufat/ Sa aiba si cel sarac/ Sa se simta-ndestulat/ Nu doar el, parlamentarul/ Care ne cheltuieste banul/ Cu salarii si diurne/ Cu ā€˜ā€˜nā€˜ā€˜ conturi unde-i pune. ), cele haioase ("Iepurasul mustacios, si-a luat ciorapii pe dos si mi-a zis in doua soapte, sa-ti dau un mesaj de Paste").
Trimiterea unor astfel de mesaje de Paste este riscanta: s-ar putea ca destinatarul sa nu guste entuziasmul tau gastronomic sau sa nu-i placa "iepurasul mustacios". Chiar daca 99 la suta dintre romani sarbatoresc Pastele, potrivit unui sondaj IRES dat sambata publicitatii, s-ar putea ca adresantul mesajului tau sa nu fie o persoana din cale-afara de bisericoasa, iar formularea "Fie ca..." sa-i produca iritare.
In avalansa de mesaje de Paste , exista unul singur cu care mergi la sigur, daca vrei sa trimiti un SMS: "Christos a inviat!"