AROBS aduce in Romania M700, primul Pocket PC produs de compania taiwaneza E-TEN, dotat cu tastatura culisanta QWERTY.
M700 este primul Pocket PC produs de compania taiwaneza E-TEN dotat cu tastatura culisanta QWERTY. Device-ul permite introducerea de contacte noi, scrierea de SMS si e-mail-uri, editarea de documente nu numai prin intermediul ecranului tactil si al stylus-ului, dar si datorita tastaturii care dispune de un mecanism care ii permite ascunderea sub ecran la sfarsitul utilizarii si luminarea tastelor pentru folosirea fara probleme pe intuneric.
Lansat la o luna dupa colegul lui mai subtirel, M700 pastreaza caracteristicile faimosului Glofiish X500 de numai 15,5 mm: GSM Quadband, GPRS, EDGE, Bluetooth compatibil si WiFi. Ruleaza pe cea mai noua platforma Windows Mobile 5.0, suporta tehnologia Direct Push care permite oamenilor de afaceri sa comunice mai eficient prin e-mail chiar si cand nu sunt la birou. Aparatul include suita de aplicatii mobile Microsoft Office Word, Excel si PowerPoint, oferind utilizatorului mai mult confort si productivitate mai mare. Iar pentru cei care calatoresc, Glofiish M700 e dotat cu functii GPS si TMC gratie receptorului SIRF Star III incorporat.
M700 vine cu un procesor Samsung S3C2440 400 MHz, un ecran TFT-LCD de 2.8 inch, capabil sa afiseze 65 k de culori, o camera video incorporata de 2.0 mega pixeli si radio FM, totul ambalat in 165 g. La categoria memorie, aparatul se prezinta cu 128 MB Flash ROM si 64 MB SDRAM, care poate fi extinsa cu usurinta datorita slot-ului de Micro SD Card.
E-TEN Information System este un important producator de dispozitive handheld din Taiwan. Telefoanele de tip Pocket PC lansate pe piata ruleaza sub platforma Microsoft Windows CE, caracterizate printr-o combinatie de GPRS, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, si functionalitati GSM, acestora adaugandu-li-se aplicatiile software exclusive E-TEN. Produsul ar putea fi achizitionat de pe pagina de internet www.gps-auto.ro, la pretul de 2.199 lei cu TVA, dar se pare ca stocul s-a epuizat.
Microsoft ar putea lansa Zune in Europa
Multumita de primele vanzari ale player-ului sau muzical Zune in SUA, Microsoft ar putea lansa serviciul si in Europa, pana la sfarsitul acestui an.
Directorul de marketing Jason Reindorp a declarat pentru Reuters ca Microsoft a fost constienta de provocarea incercarii intrarii pe piata player-elor muzicale dominata de iPod de la Apple Computer. Reindorp a declarat ca Microsoft nu este pregatita sa anunte o data oficiala pentru lansarea Zune in Europa, insa acest lucru ar putea fi posibil inainte de sfarsitul acestui an. Acesta a mai precizat ca Microsoft pregateste un studiu extins de piata pe grupuri-tinta din Europa pentru a vedea cum ar putea fi modificat player-ul pentru consumatorul european. Zune a atins 10,2% din piata americana la categoria 30 gigabyte, potrivit ultimelor cifre.