DeCeNews.ro: A fost scos pe piata softul care sparge PIN-ul oricarui telefon

O companie suedeza a creat un soft care poate sparge parola oricarui smartphone in doar cateva minute si copia orice date de pe el, indiferent de sistemul de operare. (Autor: Romulus Balasoiu)
Softul firmei Micro Systemation este folosit de autoritatile din peste 60 de tari. 98% din sectiile de politie din Marea Britanie, spre exemplu, folosesc XRY, iar FBI este, la randul lui, un client fidel al suedezillor. De departe cel mai mare utilizator al softului Micro Systemation este armata SUA, potrivit directorului de marketing Mike Dickinson, informeaza Gandul.
Practic, softul introduce foarte rapid toate combinatiile posibile de parole formate din patru cifre. O data deblocat telefonul, XRY poate extrage orice fel de informatii de pe el, de la coordonate GPS la SMS-uri si e-mail-uri, explica Forbes.
Cum vanzarile de smartphone-uri au inregistrat o crestere spectaculoasa in toata lumea, Dickinson spune ca afacerile sunt cat se poate de prospere pentru Micro Systemation. "Mica noastra companie si-a marit profitul cu mai bine de 25% an de an. Am castigat 18 milioane de dolari in 2010, de la 12 milioane cate am incasat in anul precedent, si ne-am dublat numarul anagajatilor din 2009", a explicat Dickinson.
Reprezentantul companiei suedeze a postat pe YouTube un filmulet in care demonstreaza cum functioneaza XRY, insa inregistrarea a disparut in scurt timp de pe internet.