La putin timp dupa ce Cisco a dat in judecata Apple, compania a dezvaluit un nou proiect al sau, ce seamana foarte mult in functionalitate cu Apple TV, lansat la MacWorld 2007.
Noul produs Cisco stocheaza continut media pe un HDD propriu sau face streaming de pe surse externe direct pe televizor. Astfel, va permite televizorului sa afiseze filme si imagini direct de pe un PC sau orice alt device electronic, intocmai ca un Apple TV sau Microsoft Windows Home Server. In plus, va putea rula si DVD-uri si nu mare ar fi surpriza daca unitatea de disc va fi HD-DVD ori Blu-Ray sau poate amandoua.
In cadrul MacWorld 2007, Apple lansase primul model de telefon, denumit iPhone. Aparent, numele iPhone este proprietatea Cisco, cumparata in 2000 de la Infogear, firma care a inregistrat marca in 1996, cu ceva vreme inainte ca Apple sa inceapa schema de denumiri din seria "i-", iar Cisco acuza Apple de incalcare de copyright.
Lansarea lui Apple iPhone i-a deranjat pe cei de la Cisco, pe buna dreptate: acum cateva saptamani, Cisco a lansat un model de telefon cu exact acelasi nume. De fapt, a lansat o intreaga gama de telefoane VoIP sub acest nume. Oficialii companiei sustin ca Apple a cerut de mai multe ori permisiunea de a folosi numele iPhone, insa nu s-a ajuns la nici o hotarare, iar acum Cisco doreste sa-si apere brandul.