It.biz.ro : Castile wireless sporesc productivitatea muncii si vindeca durerile de cap

Utilizarea castilor wireless in locul telefoanelor clasice sporeste cu pana la 23 la suta productivitatea angajatilor in anumite medii si locuri de munca.
O analiza in acest sens a fost elaborata de Universitatea din Surrey, Marea Britanie.
Rezultatele studiului au fost facute publice de compania Plantronics, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente wireless din lume.
Cercetatorii britanici au stabilit ca firmele care si-au dotat personalul cu echipamente wireless au inregistrat in randul angajatilor scaderi cu 31 la suta a cazurilor de dureri de gat, cu 16 la suta a cazurilor de dureri de spate si cu 27 la suta a durerilor de cap. Drept consecinta, a crescut productivitatea muncii in companiile respective.
"Castile wireless aduc foarte multe beneficii utilizatorilor: acestia au mainile libere pentru a putea scrie la computer si cand vorbesc la telefon, convorbirile telefonice sunt efectuate la o calitate a sunetului superioara, si cel mai important, nu mai este nevoie de adoptarea de pozitii incomode pentru a vorbi la telefon.
De asemenea, casca wireless protejeaza auzul utilizatorului, filtrand sunetele si ajustandu-le la un anumit nivel standard. Castile wireless sunt echipamente specifice lucratorilor secolului XXI, care au nevoie de mobilitate".
Pe de alta parte, toate dispozitivele hands-free, cu fir sau fara fir (wireless), au avantajul ca emit un camp electromagnetic mult mai redus decat un telefon mobil, astfel ca utilizatorul de hands-free este mai putin expus radiatiilor electromagnetice.
Dupa o serie de controverse medicale, anul trecut, Agentia Internationala de Cercetari asupra Cancerului (International Agency for Research on Cancer, IARC) a confirmat ca telefoanele mobile pot genera cancer.
Specialistii IARC "au ajuns la aceasta concluzie pe baza unor rapoarte si studii epidemiologice cu privire la impactul asupra omului", a precizat Jonathan Samet, seful grupului de cercetare. Studiul s-a bazat pe monitorizarea a 13.000 de oameni, utilizatori de telefoane mobile, timp de zece ani.