Ziarul Financiar informeaza: Microsoft a venit la Barcelona cu Windows 8. Cum arată noul sistem de operare

ZF a transmis live detalii de la eveniment .Prezentarea Windows 8 a fost facuta de directorul diviziei Windows a Microsoft si posibil viitor CEO al grupului, Steven Sinofsky.
Consumer preview, care are peste 100.000 de modificari ale liniei de cod fata de anul trecut, va fi disponibil in cinci limbi straine pentru download.
Deja avem download-uri ale Win8 din 70 de tari, spune Steven Sinofsky, directorul diviziei Windows al Microsoft si posibil viitor CEO al grupului.
In Windows 8 exista o functie care permite stabilizarea unui clip video care nu este filmat foarte bine, de exemplu unul filmat cu telefonul.
O noua functie Windows to Go permite transferarea datelor si aplicatiilor unui utilizator pe un stick USB pentru a fi utilizat si pe alte sisteme rapid. In mediul enterprise nu se lucreaza pe un singur calculator, a spus Steven Sinofsky.
Gigantul american Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, va prezenta astăzi incepand cu ora 15,00 (ora Romaniei), in cadrul unui eveniment care va avea loc la Barcelona, primele detalii despre Windows 8, despre care analistii spun că cea mai importantă versiune a sistemului de operare lansată in ultimul deceniu.
Ziaristii si partenerii de business ai Microsoft care participa la evenimentul de prezentare al Windows 8 au intrat in sala in care va avea loc evenimentul. Peste 100 de persoane sunt in sala hotelului Miramar din Barcelona la evenimentul Microsoft.
"Exista inca mari probleme in experienta utilizatorilor. E greu sa coinextezi o tastatura la tableta sau sa treci de la un device la altul. Am luat o noiua abordare la Windows 8 prin care sa le oferim clientilor o experienta fara compromisuri, indiferent de device", spune Steven Sinofsky, presedintele diviziei Windows in cadrul Microsoft.
"Este un eveniment pe care toata echipa Microsoft il asteapta de mult. Am vrut sa facem o reimaginare indrazneata a Windows. Vrem sa aducem ce e mai bun pe PC-uri si pe telefoanele mobile in noul Windows", a spus Sinofsky.
Steven Sinofsky invita doi manageri Microsoft care sa prezinte noul sistem de operare.
Primul manager este Julie Lrson Green, corporate vice president Windows Program Management. Ea prezinta o tableta realizata de Samsung, care ruleaza Windows.
Din momentul in care te loghezi in Windows 8 conexiunea la cloud este foarte importanta pentru modul in care am gandit de la inceput Windows 8.
Windows 8 va fi o experienta super fun si va fi usor de utilizat. Vei putea afla tot ce te intereseaza doar aruncand o privire la dispozitiv. Vrem sa fim capabili sa oferim o experienta excelenta si pentru utilizatorii incepatori si pentru cei profesionisti, hard core, conform oficialului Microsoft.
Din septembrie am facut peste 100.000 de schimbari la Windows 8. Credem ca este un produs complet acum. E o versiunea mai lustruita, perfectionata. E o experienta moderna, fluida, moderna.
Pe scena sunt expuse mai multe device-uri care pot rula Windows 8, chiar daca au diferite forme si procesoare.
Cu Winindows 8 - e singurul sistem de operare care poate fi utilizat pe orice device fara niciun compromis. Experienta Win 8 este frumoasa, fluida si rapida.
Sunt multe aplicatii care sunt foarte importante pentru Windows 8.
Este o oportuniatte majora pentru dezvoltatorii de aplicatii. Magazinul de aplicatii este o oportunitate de extraordinara pentru programatori.
Totul este conectat la cloud si totul functioneaza in favoarea companiilor de soft: si conditiile economice, si cadrul de lucru, si de promovare.
Leblond prezinta acum interfata noului magazin de aplicatii al companiei. Totul este aranjat dupa categorii iar interfata este usor de folosit. El arata cat de usor se pot descarca aplicatiile si usurinta
In perioada de preview a Windows 8 tooate aplicatiile sunt gratuite. Instalati cat de multe puteti, vedeti ce bine merg.
Julie Larson Green revine pe scena pentru a prezenta un desktp cu ecran touchscreen. Ea spune ca acum exista si aplicatie pentru Skydrive, un sistem de stocare in cloud al companiei, care era accesibil doar online pana acum. Skydrive este acum si mai bine implementat si integrat in Windows 8.
Moore arata cum pozele incarcate pe Skydrive devin disponibile pe toate device-urile pe care le detine, inclusiv pe tableta cu Windows 8 - un sistem asemanator cu cel al Apple.
Copierea fisierelor e ceva foarte comun. Avem o noua experienta de copiere a fisierelor in Windows 8. Pot vedea mai multe detalii, pot pune pauza la copierea unui fisier si sa astept sa se copieze altele care ma intereseaza mai tare. Pot opri copierea unui fisier si sa o reiau mai tarziu.
Windows 8 e incredibil de fluid si usopr de folosit. Cu simple miscari de mouse deschidem diferite aplicatii si meniuri. E foarte usor sa navighezi - totul merge perfect. Apasand tasta windows revenim la Home screen. Ce fac power userii este sa apese tasta windows si poi sa inceapa sa taseteze numele aplicatiei pe care vor sa o lanseze - acest lucru merge si in Win 8. Doar ca nu mai trebuie sa apesi tasta Windows ci doar sa incepi sa scrii in Home screen, spune LeBlond. Win8 e mai bun decat Windows 7.
Cand sunt in Internet explorer de multe ori vreau sa partajez o adresa sau o pagina. In Windows 8 avem un sistem care ne permite sa partajam usor un link cu ce aplicatie dorim.
Urmeaza o prezentare a Windows 8 pe laptop, spune Moore care si-a incheiat prezentarea.
Nu mai este nevoie sa inchizi o aplicatie in Windows 8 - dar va explicam un pic mai tarziu despre ce este vorba, spune managerul Microsoft. Avem o aplicatie care integreaza retelle sociale, inclusiv Google Plus si Facebook
-Julie Larson Green(FOTO) spune ca atunci cand s-a lucrat la tableta s-a luat in calcul inclusiv pozitia in care stau utilizatorii cand o folosesc, astfel incat pozitia sa fie una relaxata. Green arata cum functioneaza tableta Samsung - iar experienta de utilizare este intr-adevar rapida si fluida.
Sistemul e facut sa se adapteze la echipamentul pe care il folosesti, fie ca e tableta, un smartphone sau un PC puternic.
Un ecran imens, cu o diagonala de peste un metru, care este tactil si "acoperit" cu Gorila Glass ruleaza de asemenea Win 8. Este ca un iPad urias - iar comparatia apare ca naturala si pentru ca sistemul are un timp de raspuns excelent - fara probleme. Pana la zece persoane pot lucra simultan pe acest ecran urias, spune Sinofsky. E inca un tip de device pe care Win 8 functioneaza excelent.
17:28 -Cu asemenea pc-uri veti calatori mai mult cu ele astfel ca acum am imbunatatit si functiile de retelistica. Win8 va trece de la retelele pentrucare platiti pentru transfer la cele care sunt free si care sunt cunoscute - un hotspot wifi de exemplu.
-Imediat ce o aplicatie nu mai este folosita este suspendata. Nu trebuie sa mai inchizi aplicatiile in Win8 pentru ca ele intra automat in sleep, spune Sinofsky. Sistemul de operare gestioneaza consumul de energie.
-Managerii Microsoft arata cum Win8 detecteaza cum o aplicatie nu mai este folosita si atunci este pusa in stand-by.
-O noua generatie de ultrabookuri este aratata pe scena. Aceste noi echipamente vor avea ecran touchscreen, module de net mobil integrate iar pe ele sistemul de operare vor porni in 8 secunde. Pe scena este demonstrat cum functioneaza un asemenea sistem - Win8 porneste intr-adevar foarte repede.
Un alt manager urca pe scena si arata ca un device fara un procesor Intel ofera aceeasi experienta ca si un device cu procesor Intel. Experienta este exact aceeasi - indiferent ca e vorba de un procesor ARM, Nvidia Tegra 3 sau de unul Snapdragon.
Un dezvoltator care scrie o aplicatie in magazinul de aplicatii va putea functiona si pe un device cu procesor ARM si cu unul cu procesor Intel.
Am dezvoltat o noua clasa de drivere, care functioneaza cu o gama mare de echipamente. Cand veti atasa o tastatura sau alt periferic la un device, ea va ,merge pur si simplu. Rapid si perfect.