HotNews informeaza: Prima participare romaneasca la Mobile World Congress de la Barcelona: Noua firme isi expun gratuit produse software, aplicatii mobile si hardware, cu sprijinul unei subventii de 690.000 de lei de la bugetul de stat

Noua firme romanesti sunt prezente in acest an la cel mai mare targ mondial de telecomunicatii - Mobile World Congress de la Barcelona - aceasta fiind prima prezenta romaneasca la acest congres. Beneficiind de fonduri publice de 690.000 de lei, printr-un program de sprijnire a exporturilor derulat de Ministerul Economiei, firmele (IMM-uri) expun gratuit in standul national, li se deconteaza 50% la cazare si transport pentru o persoana din cadrul firmei si le sunt suportate unele costuri de marketing, a declarat pentru HotNews.ro Codruta Nicolescu, diretor executivARIES- Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software Filiala Timisoara, cea care a coordonat aceasta participare romaneasca la Barcelona.
Cele noua companii care participa anul acesta la Mobile World Congres sunt:Qualteh Romania (Timisoara), iQuest, Arobs Transilvania, Transilvania Software (Cluj-Napoca), Appscend (cei care au creat prima aplicatie de iPhone si iPad a televiziunii publice - TVR Info), Pentalog (Bucuresti), IT Six Global Services (Craiova), Thin Slices (Iasi), Allview (Brasov) active in domeniul dezvoltarii software, aplicatii mobile si hardware.
Prima participare nationala a companiilor romanesti la Mobile World Congress 2012 face parte din programul de promovare a exporturilor dezvoltat de Ministerul Economiei, Centrul roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor straine, si este coordonata de ARIES- Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software Filiala Timisoara.


• "Ca sa participi la MWC trebuie sa fii o firma puternica. Ori in standul romanesc sunt in general firme tinere si unele mature, dar in general o firma IMM prezenta acum in standul romanesc si-ar permite cu greu sa particpe individual pentru ca este cel mai mare targ la nivel global si numai un bilet de intrare pentru un vizitator este 700 de euro. As vrea sa subliniez ca pentru prima data in standul romanesc sunt firme dezvoltatoare de produs si in cazul asta de aplicatii mobile", a declarat pentru HotNews.ro Codruta Nicolescu.
Aceasta sustine ca marti, 28 februarie, in cadrul targului se va organiza Romanian Mobile IT Day, pentru a celebra prima participare romaneasca la acest congres. In cadrul evenimentului se va face prezentarea celor 9 firme, o sesiune de networking si o degustare de vinuri romanesti. Standul national este gazduit in Hala 2.0, Standul D34. Alaturi de standul Romaniei mai sunt alte 23 de standuri nationale la Barcelona.

Atasat gasiti nu catalog de prezentare a celor noua firme romanesti.

Mobile World Congress din Barcelona are loc in perioada 27 februarie - 1 martie 2012 si este cel mai mare targ international de telecomunicatii. In 2011 la eveniment au fost prezente aproape 1400 de mari companii si peste 10.000 de dezvoltatori de aplicatii mobile. Detalii pe www.hotnews.ro