REALITATEA.NET informeaza: USL: Amanarea ratificarii ACTA este singura decizie acceptabila

Uniunea Social Liberala considera ca decizia Guvernului de a amana procesul de ratificare a Acordului comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) este "singura acceptabila", fiind "in conformitate cu apelurile repetate pe care USL le-a adresat Executivului pe acest subiect".
"USL apreciaza ca decizia Guvernului reprezinta un rezultat al tuturor presiunilor exercitate asupra autoritatilor in acest sens, un rezultat al actiunilor protestatarilor și ale Opozitiei deopotriva. Astfel, ramane ca Executivul sa urmeze si cea de-a doua cerinta a USL, si anume organizarea unei dezbateri publice reale in privinta ACTA, care sa asigure transparenta necesara unui acord international de impact", transmite USL, intr-un comunicat de presa remis NewsIn.
"Totodata, USL solicita, pe aceasta cale, eurodeputatilor PDL si UDMR sa isi revizuiasca pozitia si sa nu mai acorde sprijin pentru ACTA in forma actuala. Europarlamentarii USL au cerut, in Parlamentul European, o mai ampla dezbatere pe marginea acordului, in timp ce membrii PDL si UDMR s-au opus acestei cereri. Liderii si europarlamentarii USL au cerut in repetate randuri Guvernului si primului-ministru sa retraga sprijinul Romaniei pentru ACTA", se mai arata in comunicatul USL.
Executivul a decis in sedinta de joi sa amane procesul de ratificare a Acordului comercial de combatere a marfurilor contrafacute pana cand Curtea Europeana de Justitie il va termina de analizat, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului.
Dan Suciu a explicat ca hotararea a fost luata tinandu-se cont ca sunt state care deja au suspendat acest acord, dar si de faptul ca deja Comisia Europeana s-a adresat Curtii de Justitie pentru o evaluare a Acordului.