HotNews.ro in formeaza : Ce masuri de sprijin au anuntat Vodafone si Orange pentru clientii din localitatile izolate din cauza caderilor masive de zapada

Orange si Vodafone, primii doi mari operatori de telefonie mobila, care in 2010 au obtinut un profit cumulat de circa 330 de milioane de euro, au anuntat in aceste zile masuri de sprijin pentru clientii din localitatile izolate din cauza caderilor masive de zapada. Vodafone a facut primul pas, joi, 9 februarie, anuntand ca va prelungi termenul de plata a facturii cu 7 zile pentru clientii din 19 judete afectate de vremea extrema si donarea a 5.000 de euro catre Crucea Rosie. Luni, 13 februarie, a venit randul Orange care pe langa masurile de mai sus a anuntat ca va oferi clientilor din 20 de judete afectate minute valabile timp de o saptamana si 1.000 de telefoane mobile dotate cu cartele prepay.
Masura de prelungire cu 7 zile a termenului de plata a facturilor scadente a fost anuntata joi, 9 februarie, de catre Vodafone pentru clientii abonati, persoane fizice, care locuiesc in localitatile izolate din cauza caderilor masive de zapada din 19 judete: Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Valcea si Vrancea.
Operatorul a mai anuntat ca doneaza si "5000 de euro pentru Crucea Rosie Romana, pentru actiunile pe care le desfasoara in zonele izolate, in aceasta perioada".
Luni, 13 februarie, Orange a anuntat de asemenea masuri de sprijin pentru "persoanele din zona rurala din cele 20 de judete din tara ce au primit, in cursul zilei de duminica, 12 februarie 2012, avertizarea de cod portocaliu emisa de Administratia Nationala de Meteorologie. este vorba de judetele:Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Galati, Vrancea, Prahova, Braila, Ilfov, Tulcea, Constanta.
"Clientii PrePay, din zona mai sus mentionata, vor primi 200 de minute in retea si 10 minute in afara retelei, valabile timp de o saptamana, pentru a putea comunica cu familia sau cu prietenii, in cazul in care creditul lor s-a epuizat. De asemenea, abonatii, persoane fizice si juridice, din judetele respective vor beneficia de o amanare a termenului de plata de 7 zile pentru facturile Orange. Orange Romania va pune la dispozitie 1000 de telefoane mobile dotate cu cartele PrePay, ce vor fi distribuite persoanelor din zonele rurale aflate sub alerta codului portocaliu cu ajutorul autoritatilor", se arata in comunicatul operatorului.
De asemenea, compania a anuntat ca va dona catre Crucea Rosie 5.000 de euro, precum si alimente neperisabile, apa si obiecte de prim-ajutor colectate de proprii angajati.