Ziarul Financiar informeaza: Trilulilu a lansat aplicatia de muzica online Zonga

Trilulilu a lansat o aplicatie care permite utilizatorilor sa acceseze, pe calculator sau de pe telefonul mobil, mai mult de 1.700 ore de muzica si peste 5.800 de artisti, prin trei variante de abonament, cel mai scump fiind de 4,99 euro/luna.
Noua aplicatie consta intr-un un player de muzica pe care utilizatorii il pot instala pe orice computer sau telefonul mobil, pentru a asculta orice melodie.
"Produsul pe care il lansam astazi va imbunatati fundamental modul in care romanii asculta muzica. Cel mai important aspect al Zonga este ca asculti prin streaming, adica fara sa descarci fisierele in calculator. Toata muzica ta preferata este deja acolo, e suficient sa selectezi ce vrei sa asculti si sa te bucuri de muzica. E ca si cum ai avea muzica de oriunde din lume cu tine, tot timpul", a declarat in cadrul unei conferinte, fondatorul Trilulilu, Sergiu Biris.
Zonga a fost dezvoltata in decurs de doi ani si jumatate de o echipa de sase oameni. Conform oficialului companiei, investitiile in comunicare se vor ridica la aproximativ 500 de mii de euro in acest an, principalul canal de promovare fiind Trilulilu.
Proiectul este sustinut de marile case de discuri din lume, cu care au fost semnate parteneriate, si de Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA).
"ORDA sustine proiectul Zonga, pentru ca acesta reprezinta prima alternativa palpabila la pirateria muzicala online. Faptul ca acest serviciu va asigura protejarea operelor prin streaming in loc de downloading, dar si faptul ca autorii operelor vor primi drepturile care li se cuvin sunt din punctul de vedere ORDA principalele motive pentru care salutam aparitia acestui serviciu", a precizat Razvan Casmoiu, Directorul Directiei de Expertize si Constatari din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA).
Continutul care se regaseste in cadrul aplicatiei este 100% legal, o mare parte din vanzarile de abonamente mergand spre casele de discuri care furnizeaza melodiile.
Zonga este momentan disponibil in varianta Private BETA, 500 de utilizatori fiind invitati sa testeze produsul si sa ofere sugestii de imbunatatire. Lansarea oficiala este estimata pentru luna aprilie.
"In prezent pe site exista peste 1.700 ore de muzica si peste 5.800 de artisti, in final, pe Zonga vor fi peste 1,5 milioane de melodii din intreaga lume" a mai precizat Bris.
Pe langa website, Zonga va fi disponibil si prin intermediul unei aplicatii desktop, dar si pe dispozitive mobile - in prezent pe iPhone, iPod Touch, iPad si Android, fiind in dezvoltare versiunile pentru alte tipuri de telefoane mobile cu acces la internet.
Aplicatia dezvoltata de Trilulilu poate fi interconectata cu platformele Facebook, YouTube si Trilulilu, prin care utilizatorii pot sa urmareasca ce melodii asculta prietenii lor si sa importe automat artistii preferati.
Serviciul poate fi accesat pe Internet, la adresa www.zonga.ro, prin intermediul unei aplicatii desktop dezvoltata pe platforma Adobe Air si pe mobil.