HotNews.ro informeaza : Targul de tehnologie CES Las Vegas - Tendinte pentru laptop-uri, tablete, televizoare si telefoane

Laptop-uri usoare si puternice care pornesc in cateva secunde, tablete cu cea mai noua versiune de Android, televizoare cu rezolutie de neinchipuit si cele mai puternice procesoarele intalnite vreodata la smartphone-uri sunt lucrurile care vor tine capul de afis al targului de tehnologie CES care incepe in 8 ianuarie in Las Vegas. Intra in articol pentru a citi despre principalele tendinte ale celui mai cunoscut eveniment de tehnologie care se tine in SUA.Ultrabook-urile - Laptop-uri usoare care pornesc in cateva secunde
CES 2010 a fost dominat de televizoarele 3D, editia din 2011 a fost sub semnul tabletelor cu Android, iar cea de anul acesta promite sa fie sub "zodia" laptop-urilor denumite Ultrabook de catre Intel.
Asus, Lenovo, Dell si HP au lansat astfel de laptop-uri ca parte a unei noi categorii pe care Intel o defineste ca una cu notebook-uri extrem de subtiri, cu configuratii performante si preturi ce ar trebui sa ajunga acceptabile. Deocamdata preturile trec lejer de 1.000 de dolari, insa categoria este doar la prima etapa, iar la CES sunt asteptate cel putin 30 de modele din categoria Ultrabook (unii spunand ca am putea vedea chiar 60 de modele noi). Analistii vorbesc de un "potop" al Ultrabook-urilor.
Performantele Ultrabook-urilor se vor imbunmatati si datorita noii generatii de procesoare Ivy Bridge pe care Intel o va prezenta, se pare, chiar la CES. Compania spera ca acest tip de laptop-uri va ajunge sa aiba in cativa ani 40% din piata mondiala a notebook-urilor, insa pana atunci mai este mult, cele mai optimiste estimari din piata indicand sub 15% pentru anul care abia a inceput. Pretul este principala problema, insa e de asteptat ca el sa scada mult.

Smartphone-uri cu procesoare puternice

E de asteptat ca telefoanele inteligente sa capete procesoare si mai puternice, iar la targul CES Las Vegas este foarte posibil sa vedem primele smartphone-uri cu procesoare quad-core Nvidia Tegra 3 si Qualcomm Snapdragon S4. Nokia va aduce un nou telefon cu Windows, Sony-Ericsson isi face rebranding in "Sony", iar producatorii chinezi Huawei si ZTE vor aduce telefoane performante in dorinta de a impresiona publicul din SUA unde cele doua companii spera sa vanda mult peste cativa ani. In orice caz, multi producatori pastreaza pentru Mobile World Congress Barcelona din februarie lansarile de impact, cum ar fi noul Samsung Galaxy.

Tabletele cu Android 4.0

Acer, Asus, Lenovo, Toshiba Samsung, Sony si Motorola sunt cateva dintre companiile de la care sunt asteptate tablete noi la targul de tehnologie din Las Vegas. De data asta sistemul de operare Android 4.0 "Ice Cream Sandwich" va fi in prim plan, dar este asteptata si o tableta chinezeasca ce va rula acest sistem si va costa sub 100 de dolari. In plus, sunt mari sanse sa fie aduse si cateva tablete prototip cu Windows 8, pana la lansarea oficiala fiind inca destule luni. Vor fi si companii care aduc patru - cinci tablete noi, va creste numarul de tablete cu preturi mai mici, dar si numarul celor cu procesoare quad-core.

Televizoare cu rezolutie uimitoare

Editia de acum doi ani a CES a fost dominata de televizoarele 3D, dar acum perceptia generala in piata este ca vanzarile sunt mult sub asteptari. La partea de televizoare se va miza acum pe o rezolutie de cateva ori mai buna fata de standardul HD, producatori precum LG si Samsung urmand sa aduca terminale cu o rezolutie de circa 4.000 X 2.000 pixeli. Toshiba a prezentat de curand ceva semanator, insa multi atrag atentia ca nu sufrageria este locul in care sa profiti de imaginile extraordinare la aceasta rezolutie, ci un ecran urias in genul celor de la cinema.
LG va aduce spre exemplu un televizor 3D ultra-high-definition cu rezolutie de 3,840 x 2,160 pixeli si ecran urias de 84 inch. Aceeasi companie a confirmat ca va aduce un terminal cu tehnlogia OLED si ecran de 55 inch diagonala si cu grosimea de numai 4 mm. Terminalul cantareste sub 8 kg si se zvoneste ca pretul va fi exorbitant: circa 8.000 de dolari.

La CES vor expune circa 2.700 de companii si se estimeaza ca numarul vizitatorilor va fi de circa 150.000.