Ziarul financiar informeaza : Google arunca din nou vorbe spre Apple: vom lansa o concurenta "brutala" cu o tableta de "cea mai inalta calitate"(Autor: Vlad Popescu - Mediafax)
Google vrea sa scoata pe piata in urmatoarele sase luni o tableta "de cea mai inalta calitate" si va concura "brutal" Apple pe piata smartphone-urilor, potrivit declaratiilor presedintelui executiv al companiei, Eric Schmidt, citat de Corriere della Sera.
Intr-un interviu acordat ziarului italian, Schmidt observa ca "problemele Europei reflecta dificultatile adaptarii la o noua realitate".
"Cred ca politicul din Italia, Europa, si intr-o oarecare masura si din SUA, nu a reusit sa se concentreze pe provocarile viitorului. Iau in principal decizii tactice, in pofida importantei chestiunilor: pensii, sustinerea euro. Insa problema reala este cea a competitivitatii globale, una din care nu ne putem retrage. Sa zicem ca esti Italia si produci ceva grozav, insa chinezii incep sa o faca mai bine decat tine - atunci nu mai ai alternativa, trebuie sa schimbi ceva", a comentat seful Google.
In privinta noii tablete, nu este clar daca Google va organiza o campanie de marketing pe o gama de produse la care vor participa toti partenerii hardware ai companiei sau daca va aparea o tableta proprie, similara sau chiar incadrata in gama de smartphone-uri Nexus, potrivit Engadget.