Este posibil ca Google sa detina aproape un milion de servere. Yahoo are aproximativ 13 000 de angajati. Noi avem 679 de servere si 95 de angajati.
Wikipedia este al cincilea site pe internet, servind 450 de milioane de oameni diferiti in fiecare luna - cu miliarde de vizualizari ale paginilor.
Comertul este binevenit. Reclama nu este ceva malefic. Dar nu apartine acestui loc. Nu la Wikipedia.
Wikipedia este ceva special. Este asemenea unei biblioteci sau a unei gradini publice. Este ca un templu al mintii. Este un loc unde cu totii putem merge sa gandim, sa invatam, sa impartim din cunostintele noastre si celorlalti.
Cand am fondat Wikipedia, as fi putut sa o transform intr-o companie pentru profit, cu anunturi publicitare, dar am decis sa fac ceva diferit. Noi toti am muncit din greu de-a lungul anilor pentru a o mentine eficienta si simpla. Ne indeplinim misiunea si lasam risipa pentru altii.
Daca fiecare persoana care citeste acest mesaj ar dona 5 dolari, nu ar mai fi nevoie decat de o singura zi pe an pe care sa o dedicam strangerii de fonduri. Dar nu toata lumea poate dona. Si asta nu e o problema. In fiecare an, indeajuns de multi oameni decid sa doneze.
In acest an va rugam sa contribuiti cu 5 dolari, 10 euro, 1000 de yeni sau orice alta suma credeti ca ar ajuta si sustine Wikipedia.
Va multumesc,
Jimmy Wales
Fondatorul Wikipediei

Suma donata in lei (RON)

20
35
75
150
250
300
7500
Alta

Incercam sa simplificam procesul de donare pentru fiecare persoana din fiecare tara. Spuneti-ne ce putem face pentru a va oferi o experienta mai placuta. Trimiteti-ne sugestiile la: [email protected].

Unde merge donatia dumneavoastra

Tehnologie: Servere, latime de banda, intretinere, dezvoltare. Wikipedia este al cincilea cel mai vizitat site din lume si functioneaza cu o fractiune din bugetele altor site-uri de varf.
Oameni: Celelalte 10 site-uri din clasament au mii de angajati. Noi avem mai putin de 100, astfel incat donatia dumneavoastra va fi o investitie foarte buna intr-o organizatie non-profit foarte eficienta.