Jimmy Donal "Jimbo" Wales (n. 7 august 1966, Huntsville, Alabama,SUA) este un informatician si om de afaceri american specializat in domeniul companiilor Internet. Este fondatorul - impreuna cu Larry Sanger - al enciclopediei libere Wikipedia. Este presedintele actual al Fundatiei Wikimedia (Wikimedia Foundation).
Jimmy Wales, numit si Jimbo Wales, si-a facut studiile superioare la Universitatea din Auburn si este licentiat (graduate) al Universitatii din Alabama. Este un admirator al filosofiei obiectiviste a lui Ayn Rand si a moderat in Internet un sistem de comunicatii denumit "Moderated Discussion of Objectivist Philosophy". Pe la mijlocul anilor ‘90 a elaborat proiectul Bomis, o intreprindere de servicii publice pe calea "World Wide Web" (www). Din 1999 pana in 2001, a condus proiectul Enciclopediei Nupedia, proiect care s-a incheiat in 2003, multe din articole fiind preluate de Wikipedia, a carei editie in limba engleza si-a inceput activitatea la 15 ianuarie 2001.
Din proiectele imediate, s-a realizat deja in octombrie 2004 un CD-ROM, respectiv DVD, al Wikipediei in limba germana se intentioneaza aparitia unei editii tiparite a Wikipediei engleze.
Jimmy Wales traieste in Saint Petersburg, Florida, impreuna cu sotia sa Christine si fiica lor, Kira.

Sursa: Wikipedia