MEDIAFAX informeaza : Cum te poti angaja la Google. La ce intrebari ciudate trebuie sa raspunzi
"Cate mingi de golf au loc intr-un autobuz ce transporta scolari? Cat ar trebui sa ceri pentru a spala toate ferestrele din Seatle? De cate ori se suprapun acele unui ceas, pe timpul unei zile?". Sunt doar cateva exemple de intrebari ciudate la care sunt pusi sa raspunda cei care vor sa se angajeze la Google.
Anual, Google primeste un milion de CV-uri, dar angajeaza intre 4.000 si 6.000 de persoane, potrivit portalului jobvine. In 2011 Google, care are mai mult de 60 de birouri in 30 de tari, intentioneaza sa angajeze mai mult de 6.200 de persoane, relateaza gandul.info.
Site-ul descrie etapele pe care trebuie sa le parcurga o persoana care vrea sa se angajeze la Google, care incep prin contactarea telefonica a candidatului care a trimis un CV, urmata de un interviuonline, cu o durata de 45 de minute, in cadrul caruia candidatul trebuie sa raspunda la mai mute intrebari si sa rezolve diverse probleme.
Intrebarile pot fi de genul: "Schitati un plan de evacuare a orasului San Francisco". "Un om si-a impins masina la un hotel si si-a pierdut averea. Ce s-a intamplat?".