HotNews informeaza : Un fenomen Wi-Fi in Romania? In tara apar tot mai multe zone de acces gratuit la internet wireless

Daca statul nu face, se misca insa operatorii privati. RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu local, a inceput sa dezvolte din luna mai din acest anpropria retea Wi-Fi, in care accesul la internet este gratuit doar pentru abonatii companiei.
• "In prezent operam peste 400 hotspot-uri in mai multe localitati din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea, Vaslui, Vrancea. La acestea se adauga municipiul Bucuresti", a precizat pentru HotNews.ro Cristina Nicoara, specialist PR in cadrul companiei.
La scurt timp, in luna iulie, Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din piata, a lansat in Centrul vechi din Bucuresti o retea Wi-Fi de ultima generatie care permite viteze de pana la 144.4 Mbps si cel putin pana acum, ofera acces gratuit oricarui utilizator.
• "In prezent analizam posibilitatea de extindere a hot-spoturilor operate de Orange Romania. Vrem sa oferim clientilor cea mai buna experienta Wi-Fi si o acoperire cat mai larga. Centrul vechi a fost ales ca locatie pentru implementarea unei retele WiFi, pentru ca Orange a dorit sa ofere o experienta inedita Bucurestenilor, zona fiind si animata de promoterii Orange, cat si pentru a sprijini, pe de alta parte eforturile Primariei de reabilitare a acestei zone, prin crearea unor noi elemente de atractie pentru Centrul Vechi", au declarat oficialii Orange Romania.

Ramane de vazut cata vreme va mai ramane gratuit acest acces.

Pe de alta parte, nici Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa din tara, nu a stat pe loc. Compania ofera in prezent clientilor companii o solutie de hotspot, sub denumirea Hotzone.
• "Aceasta poate fi instalata in restaurante, gari, aeroporturi, biblioteci, hoteluri, universitati, scoli, cafenele, benzinarii, supermarketuri si alte locuri publice. In prezent prin solutia Hotzone sunt instalate 300 de puncte de acces care apartin catorva zeci de clienti business (hoteluri, primarii, licee, 1 spital, 1 lant de statii de alimentare cu carburant etc.)", sustin oficialii Romtelecom.

Pentru o astfel de solutie, clientii companii mai platesc in plus minim 6 euro pe luna.