HotNews informeaza : Un fenomen Wi-Fi in Romania? In tara apar tot mai multe zone de acces gratuit la internet wireless

Despre razboiul investitiilor si al preturilor dintre RCS si UPC: Au intrat intr-o spirala idioata si inutila a bagarii celuilalt in faliment

Revenind, managerul Minisoft crede ca planurile celor care investesc in telecomunicatii sunt canalizate intr-o directie gresita, care in prima faza reprezinta un castig pentru utilizatori. Pe termen lung, insa, toata lumea are de pierdut.
• "Ganditi-va doar la o scara de bloc ce investitii sunt necesare pentru RCS&RDS pentru a sustine o viteza la internet de 50 de Mbps pentru fiecare potential client. Deci te chinui mult sa-l oferi dar il vinzi foarte ieftin, pentru ca esti in concurenta cu UPC care spune ce: iti dau 60 de Mbps la aceeasi bani. Isi updateaza retelele la fel, cheltuie la fel de mult si nu asteapta sa-si recupereze investitia, pentru ca nu au cand. Razboiul asta continuu a dus la situatia de fata: UPC este de vanzare, RCS are datorii destul de mari, din cunostintele mele. Se pare ca modelul asta de business nu functioneaza. Ei vand infrastructura nu serviciul ca atare. Este o spirala idioata si inutila a bagarii celuilalt in faliment, ca despre asta este vorba, iar piata de internet castiga doar intr-o prima faza", a mai mentionat Adi Rotaru.

Nu este o dezvoltare iesita din comun Wi-Fi in Romania, dar toate aceste proiecte indica apetitul in crestere al romanilor pentru internet, crede seful ANCOM

Conducerea autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM) estimeaza ca numarul de hotspoturi aflate in functiune in tara a crescut in prima jumatate din 2011.
• "ANCOM nu detine deocamdata date complete privind numarul de hotspoturi aflate in functiune la jumatatea anului 2011, insa estimam ca, fata de sfarsitul anului 2010, este posibil ca numarul acestora sa fi inregistrat un trend pozitiv. Mentionam ca furnizorii raporteaza ANCOM numarul de locatii in care asigura servicii de acces la internet in zone cu acoperire Wi-Fi conectate la reteaua unui furnizor de servicii de acces la internet. La sfarsitul anului 2010 erau 1.049 hotspoturi", a precizat pentru HotNews.ro Catalin Marinescu, presedintele autoritatii.
Chiar daca nu e vorba de o dezvoltare exploziva, proiectele Wi-Fi indica o cerere in crestere pentru internet.
"Analizand datele disponibile, nu se poate afirma ca in ultima perioada numarul de locatii de acces la internet de tip Wi-Fi hotspot a inregistrat o dezvoltare iesita din comun. Credem insa ca toate aceste proiecte, implementate atat de catre furnizorii de retele si servicii de comunicatii electronice, cat si de catre autoritatile publice centrale sau locale, indica apetitul in crestere al romanilor pentru folosirea internetului si creeaza premisele unei dezvoltari durabile in acest domeniu", a mai precizat Marinescu.