Ziua Veche informeaza : Nasterea lui Jim Henson si papusile Muppet de la Google Doodle
75 de ani de la nasterea lui Jim Henson sunt sarbatoriti de Google intr-un mod inedit. Logo-ul motorului de cautare s-a transformat intr-o scena dedicata celor 6 papusi create de Jim Henson. Jim Henson, este papusarul care a avut un urias succes cu Muppet Show.

Papusile lui Jim Henson - Kermit, Miss Piggy, Big Bird, Oscar Grouch, Elmo, Zoe, Bert, Ernie, Cookie Monster, Grover, Abby Cadabby si contele Count von Count sunt cunoscute in intreaga lume.Termenul Muppets (celebrele papusi) a fost inventat de Jim Henson, papusarul englez, din doua cuvinte englezesti: marionettes (marionete) si pupets (papusi). Multe dintre papusi lui Jim Henson au fost realizate in colaborare cu echipa serialului Sesame Street. Lansat in anul 1969, "Sesame Street" este unul dintre cele mai lungi seriale de televiziune, fiind turnate peste 4.100 de episoade, in 38 de sezoane. Serialul a ramas in amintirea tuturor pentru personajele sale, "Muppets", sau "Los Telenecos", cum le spun spaniolii. "Muppets" sunt un grup de papusi create de Jim Henson. In mod individual, o "Muppet" este una dintre marionetele facute de Jim Henson sau de catre cei care lucrau in atelierul companiei sale.
Personajul principal este Kermit Frog, prezentatorul spectacolului, care incearca sa pastreze controlul asupra celorlalte personaje precum si a interactiunii cu oaspetii emisiunii, acestia fiind in general persoane celebre. De asemenea, Kermit este probabil singura marioneta din lume care si-a publicat memoriile. Serialul a fost difuzat in 140 de tari, inclusiv Romania, India, Japonia, Bangladesh, Kosovo sau teritorii precum Palestina. Premiera show-ului a avut loc la data de 10 Noiembrie 1969, in Statele Unite.