HotNews informeaza : Facebook lanseaza o aplicatie de mesagerie instant pentru telefoane mobile
Facebook a lansat o aplicatie de mesagerie instant dedicata pentru telefoanele bazate pe sistemul de operare Google Android si pentru Apple iPhone. Noua aplicatie va fi independenta de celelalte componente ale retelei de socializare, fiind axata doar pe comunicare directa.
Numita Facebook Messenger for Mobile, aplicatia s-ar putea dovedi un concurent important pentru principalii rivali, Yahoo! si Microsoft, care ofera de asemenea servicii similare pe mai multe platforme, printre care si telefoanele inteligente. Utilizatorii vor putea purta conversatii cu orice membru al retelei de socializare, indiferent daca acesta tasteaza de pe un computer sau de pe un smartphone, rupand astfel barierele intre platforme si devenind un rival pentru serviciul SMS.
Aplicatia va liva mesajele instant direct pe ecranul telefonului, sau prin SMS, daca utilizatorul pune la dispozitie un numar de telefon si Mobile Messenger nu ruleaza in fundal. Pe langa text, noul program permite transmiterea coordonatelor GPS, organizarea de conferinte cu mai mult de doi utilzatori sau livrarea de imagini captate cu aparatul de fotografiat al telefonului.
Facebook Mobile Messenger (FMM) nu este inca disponibil in variantele Romanesti ale magazinelor de aplicatii Google si Apple, dar compania americana a precizat ca programul va intra in distributie globala in curand. Mai multe detalii puteti gasi pe pagina oficiala a FMM.