HotNews informeaza: Liviu Nistoran, la lansarea tabletei Evolio Neura: Este peste Motorola Xoom si peste iPad
Televoice, compania lui Liviu Nistoran, a lansat tableta Evolio Neura care costa intre 1.500 si 1.900 lei si se doreste a fi un concurent serios pentru iPad si lider de vanzari in segmentul tabletelor cu Android la noi. Liviu Nistoran estimeaza ca stocul de 3.000 de unitati va putea fi vandut intr-un trimestru si sustine ca Neura este peste alte tablete din piata, avand si avantajul ca este cu 40% mai ieftina decat produse concurente cu specificatii apropiate. In Romania se vor vinde anul acesta circa 60 - 70.000 de tablete din toate marcile, a mai spus Nistoran la conferinta de presa la care, surprinzator, numele iPad s-a auzit aproape tot la fel de des ca si cel al tabletei Neura.

Sloganul de lansare este "ucigasul de iPad"

Brandul Evolio a intrat pe piata in 2007, a fost prezent la inceput pe GPS-uri, a devenit cunoscut apoi prin e-readere, iar in ianuarie s-a lansat EvoTab, o tableta de sub 800 lei,. Acum, compania a lansat Evolio Neura, tableta ce cantareste 760 g si dispune de ecran de 9,7 inch, de procesor Nvidia Tegra 2 si costa intre 1.500 si 1.900 lei. (Wifi, respectiv 3G).
"Este peste iPad si Motorola Xoom", a spus seful Televoice la conferinta de presa de lansare a Neura, pe tot parcursul evenimentului tableta fiind comparata cu iPad. "Nu puteam decat sa ne comparam cu cei mai buni", a explicat Nistoran care sustine ca Neura are rezolutie superioara iPad-ul, dispune de avantajul de a avea conectivitate USB si de a rula video in format HD.
Seful Televoice estimeaza ca intr-un trimestru va vinde stocul initial de 3.000 de unitati Neura. El spune ca anul acesta s-au vandut 3.000 de unitati din tableta entry Evotab si estimeaza ca vanzarile totale de tablete din toate marcile vor fi in jurul a 60 - 70.000 de unitati in intreg anul. In primul semestru romanii au cumparat 25 - 30.000 de unitati, mai estimeaza el.

Aplicatiile in romana sunt un mare avantaj

Nistoran spune ca Neura este singura tableta care dispune de un ecosistem in limba romana cu diverse aplicatii, de la agregator de stiri, pana la carti electronice. Tableta a fost proiectata si asamblata in regiunea Shenzen din China, insa, spune Nistoran, compania a investit peste 100.000 euro pentru a adapta continutul pentru utilizatorul local.
"Nu vreau sa ma laud, insa tuturor tabletelor de pe piata le lipseste ceva", spune Nistoran care a explicat si alegerea sistemului Android in versiunea 2.2. Android 3.0 este inca instabil, astfel ca abia spre sfarsitul anului, cand lucrurile se vor mai pune la punct, va fi disponibil un update. "Pana la Craciun cred ca putem avea o tableta aproape perfecta", spune fostul sef al arbitrului telecom.
Ca public tinta, cei de la Televoice au mentionat studentii, freelancerii si managerii din IT. Compania spune ca nu si-a facut un scop in sine sa aiba pretul cel mai mic si adauga ca tableta este fabricata de o companie chineza care construieste si pentru alte nume mari din industrie.

Are ecran de 9,7 inch, costa maxim 1.900 lei

Tableta trebuia sa fie lansata luni 25 iulie, insa din cauza unor intarzierei la firma de transport, tableta va fi disponibila peste o saptamana in magazine.
Tableta Neura cantareste 760 g in versiunea WiFi si 780 g in versiunea 3G. Dimensiunile sunt 25 X 19 X 1,4 cm, iar sistemul de operare este Android 2.2, urmand ca peste cateva luni sa fie disponibil update pentru Android 3.0.
Tableta va fi pe piata cu un pret recomandat de vanzare de 1.499 lei in versiunea WiFi si 1.899 lei pentru varianta 3G. Memoria interna flash SSD are 16 GB si poate fi extinsa cu inca 32 GB pe suport MicroSD. Memoria RAM este DDR de 1 GB.
Televoice, compania care detine brandul Evolio, a avut anul trecut o cifra de afaceri de trei milioane euro, iar pentru anul in curs estimeaza sase milioane euro, 40% din suma urmand sa vina din vanzarile de tablete.
Ramane de vazut ce atitudine vor avea romanii fata de o tableta cu un pret mai mare decat alte terminale cu continut localizat. Cei de la Televoice spun ca tableta este construita in China in regiunea Shenzen unde se face si iPad-ul si adauga ca este construita de o companie care are printre clientii, producatori cunoscuti de electronice. Cifrele vor arata daca Neura se poate apropia de vanzarile iPad.