Expertii companiei Lenovo, aflata pe locul al treilea intr-un clasament al constructorilor de PC-uri, au anuntat ieri ca investigheaza incendierea unui laptop echipat cu acumulatori Sony.
Potrivit site-ului Reuters.com, un purtator de cuvant al companiei Lenovo a precizat ca un notebook ThinkPad T43 s-a supraincalzit si a inceput sa scoata fum si scantei. In urma incidentului, produs pe 16 septembrie, la Aeroportul International din Los Angeles, nici o persoana nu a fost ranita. Pana in prezent nu s-a stabilit cu exactitate cauza incendiului.
Incidentul a avut loc la aproape o luna dupa ce constructorii Dell si Apple Computer au rechemat proprietarii a aproximativ sase milioane de computere dotate cu acumulatori Sony, anuntand ca acestea prezinta un risc ridicat de a lua foc.
Purtatorul de cuvant al Lenovo a mai precizat ca notebook-ul care a avut probleme includea acelasi tip de acumulatori Sony cu care erau echipate computere Dell si Apple retrase.
Un reprezentant Sony a anuntat ca expertii sai coopereaza cu Lenovo in ceea ce priveste investigarea cazului de la Aeroportul din Los Angeles.
Potrivit sursei citate, actiunile Sony au scazut cu 1,1 la suta, la Bursa din Tokio, dupa publicarea acestor informatii.