Capital.ro informeaza : Cum se explica profitul urias al Google
In primul trimestru al acestui an publicitatea pe Internet in SUA a generat venituri record de 7,3 miliarde de dolari, in crestere cu 23% fata de 5,9 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. O parte din acesti bani se duc la Google.
IAB arata ca 54% din toate veniturile din publicitatea online americana este colectata de Google. Altfel spus, dintr-un dolar incasat, 54 de centi se duc in buzunarul companiei care are cel mai mare motor de cautare din lume.
Acum, Google incaseaza din publicitate nu mai putin de 3 miliarde de dolari pe luna, majorotatea reclamelor fiind pozitionate langa rezultatele de cautare.
Un studiu publicat astazi arata ca 97% din veniturile Google vin din publicitate. Cei de la wired au realizat un top al celor mai scumpe 20 de cuvinte cheie din publicitatea Google AdWords.
Cel mai scump cuvant din Google AdWords este "insurance" (asigurare). Pentru fiecare click pe care utilizatorul pe acest cuvant, Google primeste de la companiile de asigurari fabuloasa suma de 54 de dolari. "Insurance" asigura pentru Goole 24% din veniturile totale de publicitate.
Al doilea cel mai bine platit cuvant este "loans" (imprumuturi). Pentru fiecare click facut pe "loans", Google incaseaza peste 44 de dolari de la instituțiile de credit.