Ziarul Financiar informeaza: iPad 2 s-a lansat oficial in Romania. Primul cumparator, o olandeza. Vedeti aici imagini de la lansare
Lansarea oficiala a tabletei produse de Apple, iPad 2, in Romania, de vineri de la ora 18:00, prin lantul de magazine iStyle a fost una discreta, parand sa fi fost afectata chiar de "piata gri" pe care spera sa o elimine. Astfel, chiar cu o zi inainte de lansarea oficiala, principalii concurenti de pe piata IT au facut o reducere supriza a preturilor de pana la 100 de euro, aducand nivelul pretului la cel oficial.
Dupa miezul noptii magazinele locale au inceput sa-si modifice preturile pentru iPad 2 sau, dupa caz, sa listeze in premiera acest produs in oferta.
Conform oficialilor iStyle, numarul de iPad-uri livrate pentru lansarea de la magazinele iStyle a fost de 1.000 de unitati. Dora Popeneciu, directorul general al iStyle Romania, a declarat pentru ZF ca au fost precomandate 50 de tablete. De asemenea, Popeneciu a mentionat ca in magazinul din Cluj au fost vandute 7 iPad-uri.
Desi oficialul companiei a declarat anterior ca tabletele vandute prin lantul de magazine va fi sub pretul pietei gri, retailerii concurenti au luat prin surprindere reducand preturile cu o zi inainte de lansarea oficiala la acelasi nivel la care sunt vandute iPad-urile de retailerul oficial.
Astfel, preturile practicate de iStyle variaza de la 2099 de lei, versiunea de baza cu 16 GB si conexiune Wi-Fi, pana la 3549 lei, versiunea de 64 GB, cu conexiune Wi-Fi si 3G.
Primul si singurul cumparator prezent la magazinul din Baneasa Shopping Center nu a fost un roman, ci o fata din Olanda care locuieste in Romania. Motivul pentru care si-a cumparat iPad 2 din Romania este acela ca pe piata olandeza se gaseste mai greu o astfel de tableta.
Tableta iPad 2 va fi disponibila in magazinele iStyle si la retailerul online eMag si cu servicii de date mobile prepay de la Vodafone, potrivit unui anunt al operatorului, care nu a oferit detalii despre oferta. Odata cu intrarea oficiala a iPad in Romania, reteaua iStyle va oferi si service pentru acest produs.
"Pana acum nu aveam voie sa facem acest lucru, in conformitate cu cerintele Apple, care nu ne permite sa oferim service pentru produsele care nu au fost lansate oficial in Romania", spune Dora Popeneciu.
Ea compara situatia cu cea in care o persoana aduce in Romania pe cont propriu un model "exotic" de autoturism, care nu e vandut oficial de producator pe piata locala. "Cum poti sa repari ceva daca nu ai piesele originale si acces la know-how?".
Reteaua iStyle a inceput sa vanda din luna aprilie si iPhone impreuna cu Vodafone. Rezultatul? "Vanzarile au fost foarte bune, de cateva sute de unitati", spune managerul iStyle.
Ea estimeaza ca, luand in calcul vanzarile de accesorii, in Romania sunt "cu mult" peste 300.000 de telefoane Apple.