Jurnalul National informeaza: Achizitionarea de calculatoare, cu "Euro 200", pentru tinerii nevoiasi

Programul "Euro 200" privind acordarea unui ajutor financiar in vederea achizitionarii de calculatoare se va derula si in anul 2011, potrivit unei note a Ministerului Educatiei, citate de Agerpres.
Beneficiarii acestui program sunt elevii si studentii invatamantului de stat sau particular acreditat cu varsta de pana la 26 de ani care provin din familii cu venituri brute lunare de pana la 150 de lei pe membrul de familia, exclusiv beneficiarii unui calculator de tip desktop, conform OUG nr 87/2008.
Potrivit MECTS, stabilirea numarului de beneficiari se va face in limita sumei alocate acestui program cuprinsa in bugetul ministerului pentru anul 2011.
Depunerea cererilor privind ajutorul financiar se va face in perioada 1-21 aprilie, efectuarea anchetelor sociale intre 19 aprilie si 19 mai, iar afisarea listelor aprobate prin ordin de ministru se va face pe 1 iunie.
Bonurile valorice vor fi eliberate intre 24 iunie si 30 iulie, iar calculatoarele vor fi achizitionate intre 24 iunie si 30 august.