Sursadestiri.ro informeaza: Microsoft isi roaga utilizatorii sa nu mai foloseasca Internet Explorer 6.
Microsoft se concentreaza in ultima perioada si pe diverse actiuni prin care doreste sa-si convinga utilizatorii sa renunte la browser-ul Internet Explorer 6 (IE6), vechi de 10 ani.
Microsoft este gata sa treaca de epoca Internet Explorer 6. Tocmai de aceea, compania a lansat un nou site, Internet Explorer 6 Countdown, care are sloganul: "Moving the world off Internet Explorer 6".
Pe noul site, www.IE6Countdown.com, Microsoft isi concentreaza efortul pentru a-i convinge pe utilizatori sa renunte la browser-ul vechi de 10 ani. Asa cum se arata si pe site, " In urma cu 10 ani un browser s-a nascut ... Este timpul sa-i spunem la revedere". Scopul site-ului este ca utilizarea Internet Explorer 6 sa scada la mai putin de 1% la nivel mondial.
In Statele Unite, cele mai recente aplicatii indica faptul ca 2,9% dintre utilizatorii de internet navigheaza prin intermediul IE 6.
Site-ul ofera inclusiv motivele pentru care utilizatorii ar trebui sa faca un upgrade, documentatia pentru corporatiile care au nevoie sa migreze catre un nou browser si bannere pe care webmasterii le pot incorpora in site-urile lor, ca alerte pentru utilizatori.
Cea mai mare parte a utilizatorilor de IE 6 provin din China - 34,5%, in timp ce in Coreea de Sud, India, Taiwan, Arabia Saudita si Vietnam, de asemenea, procentul este de 10%.