Motorul de cautare Google marcheaza azi, printr-un logo special, 164 de ani de la nasterea inventatorului american Thomas Edison, cel care a inventat becul cu filament si fonograful (foto).
Thomas Edison s-a nascut pe 11 februarie 1847, in portul Milan din statul Ohio. Cel mai mic dintre cei sapte copii ai familiei, Thomas a inceput sa vorbeasca abia la varsta de patru ani. La sapte ani, dupa numai trei luni petrecute la o scoala publica, el incepe sa fie educat acasa. Cei din jur observasera infatisarea diferita, intrebarile si preocuparile baiatului si banuiau ca are o inteligenta peste medie.

Thomas Edison, 1.093 de inventii

Primul brevet l-a obtinut la varsta de 21 de ani - masina electromagnetica de inregistrat voturi. Au urmat apoi alte 1.092 de inventii pe numele sau, in Statele Unite, Marea Britanie, Franta si Germania.
Thomas Edison este considerat cel mai mare inventator al lumii. Performanta sa consta si in faptul ca inventiile au acoperit domenii diverse, devenind adevarati piloni pentru dezvoltarea civilizatiei.
Inventia favorita a lui Edison este considerata a fi fonograful, care a permis oamenilor sa asculte melodii si sa redea muzica. Urmeaza brevete pentru inventii precum: iluminatul electric, caile ferate electrice si bateriile secundare.
Fonograful
In anul 1878, Edison a lucrat la imbunatatirea becului electric inventat de Sir Swan Joesph in Anglia. Cercetarile sale vizau in special imbunatatirea filamentul becului astfel incat sa lumineze mai tare.
Alte inventii:
• prima centrala electrica pentru alimentarea cladirilor unui oras
• aparatul de luat vederi
• kinetoscopul
• cinematograful sonor