Un barbat a murit din cauza telefonului mobil, care a explodat in buzunarul de la piept si i-a ranit o artera a gatului.
Un chinez a murit din cauza exploziei telefonului sau mobil. Barbatul, in varsta de 20 de ani, vanzator la un magazin de calculatoare din Guangzhou, a murit dupa ce si-a schimbat bateria la telefonul mobil. Se pare ca el si-a introdus telefonul in buzunarul de la piept imediat ce l-a scos de la incarcat.
Anchetatorii cazului au declarat ca tanarul si-a pus telefonul in buzunarul de la piept, al hainei, dupa care s-a produs explozia. Accidentul a fost sesizat de un coleg de munca al barbatului, dupa ce a auzit un zgomot puternic.
Barbatul l-a descoperit pe colegul sau intr-o balta de sange, adaugand ca acesta tocmai isi luase bateria de la incarcat. Autoritatile investigheaza compatibilitatea intre baterie si telefonul mobil, suspectand ca explozia s-ar fi produs din cauza unei defectiuni a uneia din componente.
Politistii au declarat ca acesta este cel de-al noualea caz de acest gen, din ultimii 7 ani.
Presa a semnalat ca este al noualea incident de aceasta natura din 2002 pana in prezent.
Cel mai cunoscut caz este al unui sudor in varsta de 22 de ani, Xiao Jinpeng, angajat la un combinat siderurgic, care a murit in urma unor rani grave la piept datorita exploziei telefonului mobil. O ancheta guvernamentala a scos la iveala faptul ca telefonul a explodat datorita temperaturii ridicate din fabrica.
Bateriile pe baza de litiu sunt din ce in ce mai des folosite in industria telefoniei mobile si trebuie sa se stie ca, daca acestea sunt expuse la temperaturi ridicate, lichidul din interiorul acestora poate exploda oricand.
Nokia si Motorola, doi din cei mai mari producatori de telefonie mobila din lume, au declarat ca telefoanele care au explodat aveau baterii contrafacute, care nu prezentau o garantie "oficiala".

Foloseste numai bateria originala!

Dupa acest ultim incident, Shin Min Daily News a publicat un set de sfaturi pentru a te feri de eventualitatea unei explozii a telefonului tau mobil:
- Foloseste intotdeauna bateria originala si schimb-o la un dealer autorizat.
- Foloseste numai piese originale.
- Foloseste intotdeauna incarcatoare originale.
- Nu expune telefonul mobil la temperaturi ridicate si fereste-l de razele solare.
- Fereste-te de convorbiri indelungate la telefonul mobil.
- Nu suna si nu raspunde la telefon cat timp acesta se afla la incarcat.
- Nu tine telefonul aproape de corp, incearca sa il tii intr-o geanta.
- Nu folosi baterii la mana a doua.

Un telefon Motorola Droid 2 a explodat la urechea unui american

Un barbat din Texas sustine ca un telefon Motorola Droid 2 a explodat in timp ce vorbea la acesta.
Americanul a fost transportat de urgent la spital, unde a avut nevoie de mai multe copci, insa auzul nu i-a fost afectat, relateaza myfoxdfw.com .
Aron Embry a povestit ca vorbea la telefon, cand a auzit un pocnet, dupa care urechea a inceput sa ii sangereze.
"Nu am stiut ce sa cred initial. Tocmai incercam sa intru in masina, am auzit pocnitura. La inceput, nu am simtit vreo durere. Am pus telefonul jos, am simtit ceva care mi se prelingea pe gat si mi-am dat seama ca, probabil, este sange", a declarat barbatul.
Americanul isi cauta un avocat si intentioneaza sa dea in judecata Motorola. Pe de alta parte, reprezentantii Motorola sustin ca nu a mai auzit de ceva asemanator.


A murit dupa ce i-a explodat telefonul mobil

Un om a murit in India, dupa ce telefonul sau mobil a explodat. Se pare ca e vorba de un telefon marca Nokia 1209.
Victima, pe nume Gopal Gujjar, a fosta ranita grav la urechea dreapta, la gat si umeri. Nu au existat martori ai acestui accident, dar se presupune ca el vorbea la telefon cand a avut loc explozia, conform Sky News .
Trupul sau a fost gasit in apropiere de ferma pe care barbatul o detinea, langa el fiind si resturile imprastiate, provenite de la telefonul mobil. Politistii cred ca telefonul a fost cauza mortii. In India a mai avut loc un accident asemanator, in luna ianuarie. Un telefon a explodat in timp ce era utilizat de catre o femeie, dar era si conectat la priza, pentru a se incarca.

Accidente cu telefoane mobile si in China, Coreea de Sud si Nepal

Si in China, Coreea de Sud si Nepal au mai avut loc asemenea accidente cu telefoane mobile. Compania Nokia inca nu a oferit un raspuns intrebarilor jurnalistilor de la Sky News.
Un barbat a murit dupa de telefonul lui mobil a explodat, sectionandu-i o artera principala din zona gatului.
Autoritatile au avertizat consmatorii sa verifice cu atentie bateriile si telefoanele mobile, pentru ca acestea ar putea fi contrafacute.
Publicatia chineza Shin Min Daily News a publicat cateva sfaturi, pentru a veni in ajutorul consumatorilor.
Folositi intotdeauna baterii originale, verificand daca acestea se potrivesc modelului dumneavoastra de telefon. Nu incercati sa va modificati telefonul de unul singur! Nu expuneti telefonul la temperaturi ridicate si nici in lumina directa a soarelui.