Rectangle box, sau "island banner" cum il alinta advertiserii, este cel mai nou si cel mai generos format de publicitate disponibil in reteaua ARBOmedia. Suprafata mare de 300x250, dar mai ales pozitionarea acestor bannere in mijlocul coloanelor de text sau a articolelor din site il fac foarte atractiv pentru advertiseri.

Fiind un banner care corespunde standardelor IAB, el a inceput sa fie cerut si de advertiserii romani. Un mare avantaj al acestui banner este ca permite folosirea de video ads fara a mai recurge la formate intruzive de tip overlayer sau sticky ad.

Principalul sau defect este marimea: cu o suprafata de peste 2,67 ori mai mare decat un banner full (468x60), rectangle box banner este greu de inserat intr-un layout fara sa afecteze restul paginii, motiv pentru care site-ownerii il evita sau cer majorari substantiale la ratecard. Acest defect este insa resimtit doar de catre proprietarul de site, clientul avand vizibilitate si impact sporite pentru campania ce utilizeaza acest format.

Oferta speciala ARBOmedia pentru acest format este extrem de generoasa:

Comanda acum o campanie exclusiv pe aceasta pozitie si nu vei plati nici un fel de majorare. Oferta este valabila doar pentru afisarile consumate in perioada 15 mai - 30 iunie 2005. Dintre site-urile care au aceasta pozitie disponibila enumeram: www.softpedia.com, www.price.ro, www.iqads.ro, www.ghiseulbancar.ro, www.totalsport.ro, www.afterhours.ro, www.wall-street.ro, www.markmedia.ro, www.netsport.ro, www.legestart.ro, www.indaco.ro, www.afacerionline.ro, www.kudika.ro.