Incont.ro informeaza cum arata noile generatii de laptopuri si ce stiu acestea sa faca.
Laptopul viitorul este o combinatie intre un netbook si tablet, sunt de parere mai multi specialisti incantanti de interesul mare al publicului pentru reusita ASUS si anuntul facut de Dell in acest sens vizavi de noi modele care combina cele doua aparate! Cat de destept este noul laptop sau este el ultimul?
Sa vedem ce stie sa faca. In cazul celui anuntat de Dell, acesta va avea procesor Intel Atom N550 dual-core ce ruleaza la 1.5 GHz, 2 GB memorie RAM, un hard-disk de 250 GB si un accelerator grafic Broadcom Crystal HD.
Ecranul are o diagonala de 10.1 inch si rezolutia maxima de 1366 x 768 pixeli, este sensibil la atingere si se poate roti foarte usor.
Noua interfata Dell ofera utilizatorului acces rapid la o serie de aplicatii multimedia (MusicStage, VideoStage, PhotoStage si BookStage).
Are, bineinteles, si Windows 7 Home Premium preinstalat.
Interfata grafica, numita Duo Stage UI, permite un acces mai facil la principalele functii si aplicatii si exista bineinteles si o camera web de 1.3 megapixeli.
Cam asta ar fi descrierea ultimei generatii de laptopuri Dell.
Mai departe, cu totii suntem de parere (sau macar cea mai mare parte dintre noi) ca Apple va avea un cuvant foarte greu de spus in ceea ce priveste laptopul viitorului.
Potrivit celebrului Steve Jobs, combinatia dintre MacBook Air si iPad va insemna laptopul viitorului.
Daca ar trebui sa traducem asta (desi este foarte greu) ar insemna cam asa: multe functii, tehnologii inalte, creativitate, design revolutionar, greutate - minima.
Mai departe, in privinta viitorului, cercetatorii spun ca laptopurile viitorului vor folosi lumina pentru a transmite informatii, inlocuind astfel computerele traditionale, in care informatiile sunt transmise prin intermediul unui curent electric.