Compania T-Mobile USA va scoate la vanzare in luna august un nou smartphone ce utilizeaza sistemul de operare Android, dezvoltat de Google Inc., si care va intra in competitie cu ultimul iPhone al celor de la Apple si cu Palm Pre, informeaza Yahoo News citand Reuters.

T-Mobile, companie ce face parte din cadrul Deutche Telekom si care este pe locul patru pe piata de profil din Statele Unite, a declarat ca telefonul myTouch 3G este o versiune mai subtire si avansata a dispozitivului G1, care a fost fabricat si de HTC Corp din Taiwan pe baza tehnologiei Android. Noul mobil va avea un pret de 199 de dolari, la fel ca si modelul iPhone 3GS, al companiei Apple Inc., si modelul Pre al Palm Inc., cu contract pe doi ani.
Avantajul lui myTouch e ca telefonul poate fi personalizat, dupa cum au explicat reprezentantii T-Mobile. Telefonul poate invata preferintele utilizatorului si poate face recomandari, multumita platformei Android.
iPhone, lansat de Apple in urma cu doi ani, a devenit rapid un fenomen pe piata consumatorilor si a impus standarde pentru ceilalti fabricanti de dispozitive mobile, inlusiv pentru BlackBerry, un aparat al celor de la Research in Motion Ltd., orientat mai mult catre segmentul business.
3GS, ultimul iPhone, ajuns de curand pe rafturile magazinelor, ofera optiuni noi si creste competitivitatea pe segmentul de top al pietei dispozitivelor mobile. Apple si partenerul sau AT&T Inc. au redus, de asemenea, pretul modelului mai vechi.
Cu din ce in ce mai multe modele pe piata, apare intrebarea cand se va ajunge la saturatie. Desi sunt temeri in ceea ce priveste piata de profil, reprezentantii T-mobile au declarat ca va exista intotdeauna din partea consumatorilor o mare cerinta pentru dispozitive tip smartphone.
Printre caracteristicile modelului myTouch se regasesc display-ul touchscreen si o camera video de 3,2 megapixeli, un player de muzica si optiuni ce permit utilizatorilor sa puna in comun fisiere video asemenea paginilor de internet YouTube si Picasa. In comparatie cu G1, telefonul are o greutate mai mica si o autonomie a acumulatorului mai mare, potrivit T-Mobile. Va fi scos la vanzare in culorile alb, negru si rosu.
Clientii care utilizeaza deja T-Mobile pot comanda in avans myTouch incepand cu 8 iulie, iar comenzile vor fi livrate incepand cu 29 iulie, au spus reprezentantii companiei. T-Mobile se asteapta ca macar jumatate dintre clientii pe care ii are deja sa comande noul telefon.